A nehéz helyzetbe került előadók számára írt ki pályázatot a Filharmónia Magyarország
Dátum: 2020. május 13., szerda, 6:50

Pályázatot írt ki a Filharmónia Magyarország (Filharmónia) a koronavírus járvány miatt fellépések nélkül maradt, nehéz anyagi helyzetbe került klasszikus zenei előadók számára - tájékoztatta az intézmény kedden az MTI-t.

A szervezet közleményében azt írta, a járvány miatt elrendelt korlátozások következtében elmaradó rendezvények, koncertek miatt súlyos anyagi nehézséget szenvedtek el a munka nélkül maradt művészek. Felidézték: az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága "Köszönjük, Magyarország!" néven, szakmai szervezetein keresztül indít programot a független előadóművészek támogatására.

A Filharmónia pályázata arra ad lehetőséget, hogy a művészek a korlátozások feloldása után is aktív szereplői maradhassanak a magyar kulturális életnek és az általuk nyújtott programokkal az újrainduló kulturális élet országosan gyarapodhasson.

A részletek az intézmény honlapján, a www.filharmonia.hu internetes oldalon olvashatók; a pályázatokat május 18-ig lehet benyújtani, azok értékelését pedig szakmai kuratórium végzi el május 25-ig.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„Ne azt várjuk, hogy a művészet váljon a mi számunkra hozzáférhetővé, hanem mi nyíljunk meg a művészet számára."
Werner Hofman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ