Lakótelepeken ad kamarakoncerteket Szombathelyen a Savaria Szimfonikus Zenekar
Dátum: 2020. május 19., kedd, 16:04

Házhoz viszi a komolyzenét, közterületeken ad kamarakoncerteket a következő egy hónap során a Savaria Szimfonikus Zenekar - közölte hétfőn sajtótájékoztatón a zenekar igazgatója.

A Hang-Köz-Tér elnevezésű szabadtéri koncertsorozatban a vasi megyeszékhely négy legnépesebb lakótelepét célozzák meg kamaraegyütteseik rövid, 15-20 perces előadásokkal - mondta Kiss Barna.

Szólt arról is, hogy a kötelező távolságtartással újra megkezdődnek a zenekari próbák, illetve terveik között szerepel, hogy a Bartók Teremből online kamarazenei koncerteket közvetítenek.

Hozzátette: az előadóművészetben fontos a közönség visszajelzése, amely inspirálóan hat a művészekre, ezért az elmúlt két hónap nem volt egyszerű a zenekar számára sem.

Bíznak abban, hogy a nyár második felétől további könnyítések lesznek, és lehetővé válik, hogy szabadtéren, népesebb közönség előtt hosszabban is koncertezhetnek - mondta.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
Aforizmák
„ A ráncoknak csak a mosoly helyét lenne szabad mutatniuk. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ