Lakótelepeken ad kamarakoncerteket Szombathelyen a Savaria Szimfonikus Zenekar
Dátum: 2020. május 19., kedd, 16:04

Házhoz viszi a komolyzenét, közterületeken ad kamarakoncerteket a következő egy hónap során a Savaria Szimfonikus Zenekar - közölte hétfőn sajtótájékoztatón a zenekar igazgatója.

A Hang-Köz-Tér elnevezésű szabadtéri koncertsorozatban a vasi megyeszékhely négy legnépesebb lakótelepét célozzák meg kamaraegyütteseik rövid, 15-20 perces előadásokkal - mondta Kiss Barna.

Szólt arról is, hogy a kötelező távolságtartással újra megkezdődnek a zenekari próbák, illetve terveik között szerepel, hogy a Bartók Teremből online kamarazenei koncerteket közvetítenek.

Hozzátette: az előadóművészetben fontos a közönség visszajelzése, amely inspirálóan hat a művészekre, ezért az elmúlt két hónap nem volt egyszerű a zenekar számára sem.

Bíznak abban, hogy a nyár második felétől további könnyítések lesznek, és lehetővé válik, hogy szabadtéren, népesebb közönség előtt hosszabban is koncertezhetnek - mondta.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„ Ne aggódj, ma nem jön el a világvége. Ausztráliában már holnap van. "
Charles Schultz
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ