Gryllus Dániel és Lackfi János ezúttal pünkösdre írt dalt
Dátum: 2020. május 26., kedd, 7:26

Húsvéti dalciklusuk után újabb közös online munkával jelentkezik Gryllus Dániel és Lackfi János: a zeneszerző és a költő ezúttal pünkösdre írt dalt, amelyet előbbi a Várkert Bazár Facebookoldalán mutat be május 29-én este.

A húsvéti sorozat sikere arra ösztönözte az alkotókat és a szervezőket, hogy az ötven nappal utána következő ünnepre, a Szentlélek kiáradását ünneplő Pünkösdre is szülessen új ének. A szerzők hasonló szellemben, mai lelkülettel írták a kétezer éves történetet köszöntő dalt - közölte a Magyarországi Evangélikus Egyház hétfőn az MTI-vel.

Mint felidézték, a húsvéti ünnepkörben, virágvasárnaptól úsvét hétfőig minden nap megszólalt egy új, a naphoz kapcsolódó dal a Várkert Bazár oldalán. Ezek a dalok erre az alkalomra íródtak, Gryllus Dániel zeneszerző és Lackfi János költő alkotásai.

"A nézettség igazolta a vállalkozást, nagyon sok vers és zenebarát számára adott élményt a sorozat, amely nem szorítkozott arra, hogy a szentírás szövegét ültesse át dalokba, hanem az egész ciklusban végig mai állapotunkból, mai gondolatainkat beleszőve jelenítette meg a passió történetét" - áll a kommünikében.

Gryllus Dániel, a Kaláka együttessel idén másodszorra is Kossuth-díjjal elismert zenész a közelmúltban az MTI-nek elmondta: intenzív munkasorozat volt a húsvéti, gyakorlatilag egy nap alatt kellett zenét szerezni, az erre a dallamra írott teljesen új szövegeket megtanulni és rögtön előadni.

A zenész 70. születésnapi koncertje a járvány miatt áprilisról október 28-re került át, a helyszín változatlanul a Várkert Bazár. A műsor sem változik: az egyik blokkban a Sumonyi Zoltán verseire írt bibliai dalok, a Tíz példázat című lemez anyagát adja elő Gryllus Dániel számos közreműködővel, a másikban a Weöres Sándor költői prózájának mondataiból írt dalsorozat, A teljesség felé hangzik el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„ Többnyire rettenetesen unatkozunk azok társaságában, akiket untatunk."
Francois De La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ