Évadot hirdet a Concerto Budapest
Dátum: 2020. június 16., kedd, 13:23

Öt bérlettel és két fesztivállal várja a közönséget Keller András és a Concerto Budapest a 2020/21-es évadban.


A 2020 tavaszán elmaradt koncertek jó részét ősszel pótolják, ezért a korábban megszokott bérleteket át kellett alakítani. A hagyományos, kötött összeállítású bérletek - Volumenek, Géniuszok, Magyar Kincsek, Manó - mellett egy újat is kínálnak idén, amelynek koncertjeit tulajdonosaik válogathatják össze az évad kínálatából - közölte a zenekar kedden az MTI-vel.

A vásárlás megoldható online formában, kezelési költség nélkül a zenekar weboldalán vagy személyesen az ismert jegypénztárakban és a Concerto Zeneházban. Ha lesz olyan koncert, amelyet a világjárvány miatt le kell mondani, az adott bérlethányadot, vagy a jegyek árát visszatérítik - olvasható a közleményben.

Keller András, a Concerto Budapest művészeti vezetője úgy állította össze az évad műsorát, hogy mind a világsztárok, mind a hazai vendégművészek jelentős szerepet kapjanak. Az évadban fellép mások mellett Borisz Berezovszkij, Jevgenyij Koroljov, Isabelle Faust és Andrej Korobejnyikov.

A Concertóval először lép színpadra a hegedűszólista Szergej Krilov, Anthony Marwood, Daniel Lozakovich, Borisz Brovcin és Giovanni Guzzó, a zongoristák közül Pierre Laurent Aimard, Jeremy és Mookie Lee-Menuhin, Matan Porat és Anna Shelest. Dirigálja a zenekart Neeme Jaarvi, Eötvös Péter, Takács-Nagy Gábor, Vashegyi György, Kovács János, Héja Domokos és Farkas Róbert. A magyar szólisták közül Ránki Dezső, Perényi Miklós, Kelemen Barnabás, Balázs János, Miklósa Erika, Bretz Gábor, Cser Krisztián, Horváth István, Vörös Szilvia és Berecz Mihály lép fel, valamint a Purcell Kórus, a Nemzeti Énekkar és a Muzsikás együttes. A műsorban szerepel Jeremy Menuhin Kettősversenyének ősbemutatója, valamint először mutatják be Magyarországon Eötvös Péter művét, az Alhambra hegedűversenyt.

A Hallgatás Napján, november 15-én egyszerre több helyszínen zajlanak majd a zenei programok. A Concerto Budapest és a Budapest Music Center egynapos zenei fesztiválja elsősorban a kortárs zenére és a különböző korok remekművei között keletkező teremtő kölcsönhatásra összpontosítja a figyelmet.

A hagyományoknak megfelelően jövő tavasszal is megrendezik a Mozart-napot, amelyen Mozart muzsikája tölti meg a Zeneakadémia két koncerttermét a Concerto Budapest jóvoltából.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ Ha magunkhoz veszünk egy éhező kutyát, és ellátjuk minden jóval nem fog megharapni. Ez a legfőbb különbség a kutya és az ember között."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ