Petőfi Zenei Díj - Indul a közönségszavazás
Dátum: 2020. június 22., hétfő, 8:24

Elkezdődött a közönségszavazás a Petőfi Zenei Díj jelöltjeire. Az elismerések átadóját augusztus 18-án Zamárdiban, a Strand Fesztivál nyitónapján rendezik meg, tizenkét kategóriában díjazzák a hazai könnyűzenei élet legnépszerűbb előadóit.

A látványos, 120 perces showt az M2 Petőfi TV, a Petőfi Rádió és a petofilive.hu egyaránt élőben közvetíti. A Petőfi Zenei Díj jelöltjeire augusztus 13-ig szavazhat a közönség - közölte a Nagyon Balaton sajtóiroda csütörtökön az MTI-vel.

"Az ötödik alkalommal megszervezett Petőfi Zenei Díj meghatározó elismeréssé vált a hazai könnyűzenei életben. Idén minden eddiginél nagyobb szükség van rá, hogy méltó módon ünnepeljük a legsikeresebb magyar dalokat és a legnépszerűbb hazai előadókat" - idézte a kommüniké Tiszttartó Tituszt, a Petőfi Rádió csatornaigazgatóját.

Lobenwein Norbert, a Petőfi Zenei Díj alapítója kiemelte: mindig olyan showt akarnak színpadra állítani, amely a Strand Fesztivál tízezres közönsége számára élményt ad, ugyanakkor a Petőfi TV nézői is szívesen követik. "Az idei kínálatban legendák és aktuális sztárok lépnek színpadra. Azért is komolyak az elvárások, mert vélhetően ez lesz az egyik első fesztiválnap a nyáron" - fogalmazott.

A gálára kizárólag itt látható műsorszámokkal készülnek a meghívottak. Közösen lép fel Rúzsa Magdi és Presser Gábor, a Kelemen Kabátban és Nagy Feró; Charlie, Pataky Attila és Frenreisz Károly közösen adja elő a Várj, míg felkel majd a nap című dalt. Fellép továbbá Járai Márk és A Dal 2020 nyertesei, Orsovai Reni és Rácz Gergő, és meghívást kapott a koronavírus miatt elmaradt Nagy-Szín-Pad! verseny négy győztese, az Analog Balaton, az Aurevoir, a Carson Coma és az Ohnody is. Az est zárásaként az Irie Maffia a Balaton dalát élőben adja elő. A Petőfi Zenei Díj show augusztus 18-án 20 órakor kezdődik, majd 22 órakor a nagyszínpadon a két kategóriában is jelölt Bagossy Brothers Company ünnepi nagykoncertje veszi kezdetét.

A gálát megelőző időszakban számos érdekességet, kulisszatitkot láthatnak az M2 Petőfi TV nézői.

"A Petőfi Zenei Díjátadó show előkészületein a legjobb szakemberek dolgoznak, úgy is szoktuk emlegetni az eseményt, mint a magyar zene ünnepe. Idén, a példátlan válsághelyzet után ez lesz az első alkalom, amikor újra találkozhatunk a zenekarokkal, előadókkal, sok esetben ők is egymással. Ismét együtt zenélhetnek, és együtt lélegezhetnek a közönséggel" - fogalmazott Medvegy Anikó, az M2 Petőfi TV csatornaigazgatója.

A Petőfi Zenei Díj nominálásának alapját a Petőfi Rádióban 2019. március 1. és 2020. március 1. között legtöbbet játszott száz magyar dal adja. A díjakat az év zenekara, az év férfi előadója, az év női előadója, az év videóklipje, az év akusztikus koncertje, az év szövegírója, az év gitárosa, az év ütőhangszerese, az év billentyűse, életműdíj, az év felfedezettje, valamint az év dala kategóriában adják át.

Az már korábban kiderült, hogy az év felfedezettje a Tortuga, az év dala pedig Rácz Gergő és Orsovai Reni Mostantól című száma lett mint A Dal 2020 győztes dala. Idén is lesznek szakmai díjak: az év szövegírója, gitárosa, billentyűse, ütőhangszerese, illetve az életműdíjas veheti át a Petőfit ábrázoló szobrot.

A Petőfi Zenei Díj az MVM támogatásával valósul meg. A győztesekről ebben az évben a közönség szavazatai döntenek, voksolni augusztus 13-ig a www.petofilive.hu/petofizeneidij oldalon lehet.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„ Istenem, szabadíts meg a barátaimtól! Ellenségeimmel magam is elbánok majd."
Voltaire
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ