Keresztes Magor ütőszólamvezető lett az Óbudai Danubia Zenekar Arany Karantén díjasa
Dátum: 2020. július 21., kedd, 15:12

Keresztes Magor ütőszólamvezető kapta az Óbudai Danubia Zenekar Arany Karantén Díját a közönség szavazatai alapján - közölte a zenekar kedden az MTI-vel.

A zenekar minden évad végén átadja a Példakép-díjat egy muzsikusának, akit a többiek választanak ki az elismerésre, ám az idei speciális évadban ehelyett az Arany Karantén Díj tulajdonosát keresték. A zenekar Facebook-oldalán közzétett, a zenekar művészei által otthon, saját ötlet alapján készített másfél-kétperces videókra a közönség szavazhatott. A 24 óra alatt legtöbb voksot kapott videó került ki nyertesként, így a díjazott a zenekar ütőszólamvezetője, Keresztes Magor lett, aki családja körében forgatta a felvételt.

Az Óbudai Danubia Zenekar március 13-án adta utolsó koncertjét a Zeneakadémián Perényi Miklós csellóművész közreműködésével, már közönség nélkül, üres nézőtér előtt. Az azóta eltelt több mint két hónapban a zenekar amellett, hogy régebbi koncertfelvételeit szombat esténként koncertszerűen tette elérhetővé, számtalan online, otthonról készült videóval kedveskedett a közönségnek.

Több mint másfélmillióan látták a Tavaszi szél népdalból készült videót, ahol a zenekar muzsikusai otthonról kapcsolódtak be a közös muzsikálásba, de népszerűek voltak az ugyanígy készült híres popslágerekre készített átirataik is. Mosolyra fakasztották az egészségügyben dolgozókat, online énekórákkal segítették a pedagógusokat, altatódalokkall látták el a kisgyermekes szülőket - olvasható a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„ Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett, mint az, amelyen nem nevettünk."
Chamfort
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ