Augusztus 22. és 24. között rendezik meg az Alba Regia Fesztet
Dátum: 2020. agusztus 13., csütörtök, 14:53

Augusztus 22. és 24. között rendezik meg az Alba Regia Fesztet, amelyen három nap alatt 12 ingyenes, szabadtéri dzsesszkoncerttel várják a közönséget - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Mits Gergely, a Kodolányi János Egyetem Művészeti Tanszékvezetője, az egyetem és a székesfehérvári önkormányzat összefogásával megvalósuló Alba Regia Feszt szervezője kiemelte: a dzsesszfesztiváloknak több évtizedes hagyományuk van Székesfehérváron. Ezt a fesztivált 2014-ben élesztették újra a város támogatásával. A rendezvényt a stiláris nyitottság jellemzi, mindenféle igényes műfajt - amelyben az improvizáció, a dzsessz egyik legfontosabb eleme fellelhető - felvonultatnak, sokféle zenét hallhat a közönség.

A fesztiválon többek között a Nene zenekar, a Vörös Tamás Project, Vörös Janka x Newseries, valamint Elsa Walle és Winand Gábor szerepel.

Az idén a helyzetnek megfelelően egy szabadtéri színpaddal, és a rendezvények megtartására vonatkozó előírások szerint korlátozott számú, megfelelő távolságba ültetett nézőkkel tartják meg a fesztivált, amelynek a Feketehegy Szárazréti Közösségi Ház szabadtéri színpada ad helyet.

Az idei fesztiválon is dzsessz, funk-soul és egyéb fúziós stílusokat képviselő zenekarok lépnek fel három napon keresztül. További részletek a fesztiválról a https://www.albaregiafeszt.hu oldalon érhetők el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„ A paradicsomban kellemesebb a klíma, a pokolban viszont jobb a társaság."
Tristan Bernard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ