MVM Koncertek - Balázs-Piri Soma a Bartók Emlékházban ad zongoraestet
Dátum: 2020. agusztus 26., szerda, 11:54

Balázs-Piri Soma, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató 2018-as győztese ad zongorakoncertet kedd este a budapesti Bartók Emlékházban, az MVM Koncertek sorozat keretében.

A zongoraesten az ifjú művész J.S. Bach 3. (g-moll) angol szvitjét, Beethoven Pathétique szonátáját és Chopin g-moll balladáját játssza - közölték az MTI-vel hétfőn a szervezők.

Mint a közlemény emlékeztet, Balázs-Piri Soma immár húsz nemzetközi és hazai zongoraverseny korosztályos győztese. A magyar klasszikus zene ifjú nagykövete és a Szeged Ifjú Tehetsége díjjal is kitüntetett zongorista nagy sikerrel lépett fel többek között New Yorkban, Dohában és Londonban is, mások mellett Placido Domingo vezényletével.

A szervezők felidézik, hogy az MVM Koncertek estjei közül több esemény is elmaradt a koronavírus-világjárvány miatt, a nézők kárpótlására ezért nyáron huszonegy rendkívüli koncertet hirdettek.

A Bartók Emlékházban rendezendő koncerteken estenként csak hatvan néző vehet részt; a sorozat valamennyi nyáron megrendezendő koncertjén maszk viselése ajánlott. A bevétellel a fiatal művészeket is támogatják - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„ Amikor egy kutya megugat egy árnyékot, tízezer kutya valósággá teszi azt."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ