Elindult a Nemzetközi Pannónia Filmzeneszerző Verseny
Dátum: 2020. szeptember 1., kedd, 14:41

Idén újra, immár második alkalommal is megrendezik a Nemzetközi Pannónia Filmzeneszerző Versenyt, amely a filmzenei felvételekre szakosodott magyar szimfonikus zenekar, az Inspired Symphony és a Pannónia Stúdió közös kezdeményezése.

A kedden meghirdetett versenyre október végéig lehet beküldeni a műveket. A tízezer euró összértékű díjazás részeként az első három helyezett alkotó szimfonikus zenekarral rögzítheti a pályaművet, emellett az első és második helyezett werkfilmet is kap a felvételekről - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A Pannónia Filmzeneszerző Versenyt először 2018-ban hirdették meg, arra Portugáliától Argentínán át Szíriától Tajvanig 129 zeneszerző jelentkezett.

Mint írták, a zenekar és a stúdió idén több hollywoodi szerzővel dolgozott, többek között Mark Ishammal, Michael D. Simonnal és Cyrus Raynoldsszal. A Pannónia szakmai csapata Jankovics Marcell most készülő animációs filmsorozatához, a Toldihoz is együtt készítette el a filmzene-felvételeket. A szervezők a verseny mellett ebben az évben képzéseket is indítanak, valamint különböző komolyzenei kiadványokat készítenek.

Az idei nemzetközi zsűriben három amerikai alkotó, Del Spiva zenei szerkesztő, Michael D. Simon, a verseny korábbi győztese és Chris Bacon filmzeneszerző mellett Balázs Ádám, az Oscar-díjas Mindenki és az Arany Medve-díjas Testről és lélekről zeneszerzője, Herendi Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező, valamint Hrutka Róbert Fonogram- és Artisjus-díjas zenész kapott helyet.

A versenyre ezúttal is egy kiválasztott magyar film, idén a Kincsem egyik jelenetére komponált szimfonikus zenekari filmzenével lehet nevezni, amely egyedi megoldásokkal ötvözi a szimfonikus zenei megszólalást és a modern elektronikus hangzásokat. A szakemberek a zenei koncepció, a kreativitás, az egyedi stílus, a modern és a klasszikus hangszerek kombinálása, valamint a megvalósítás minősége alapján értékelik a beérkezett műveket. A Kincsem rendezője Herendi Gábor, zeneszerzője Hrutka Róbert volt.

A versenyre jelentkezés a 30 év alatti zeneszerzők számára ingyenes, ezzel is szeretnék ösztönözni a fiatalokat az alkotásra és támogatni a nyerteseket egy saját nagyzenekari showreel bemutatkozó anyag finanszírozásával. Idén a 30 év feletti nevezők is jelentkezhetnek 30 euró nevezési díj megfizetése után.

A jelentkezőknek október 31-ig van lehetőségük feltölteniük a pályamunkákat a verseny weboldalára, a www.pannoniastudio.com/competition-re. A szervezőknek kidolgozott kottát és demo hanganyagot is be kell adniuk. A verseny partnere az Artisjus - Magyar Szerzői Jogvédő Iroda, amely nemzetközi kapcsolatai révén is segíti a verseny meghirdetését.

A II. Nemzetközi Pannónia Filmzeneszerző Versenyre beérkezett pályaművek tíz legjobb kompozícióját a szervezők november 20-án teszik közzé a verseny weboldalán, ezekre a közönség november 28-ig szavazhat. Az eredményhirdetés december 1-jén lesz.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ Azt mondották, hogy a múltat még Isten sem tudja megváltoztatni: a történetírók képesek rá, és talán ezért is tűri meg őket az Isten, mert e tekintetben hasznára lehetnek"
Samuel Butler
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ