A Bögöthy Trió és a Modern Art Orchestra koncertjével kezdődik az Érdi Jazz Fesztivál
Dátum: 2020. szeptember 6., vasárnap, 8:02

A Bögöthy Trió és a Modern Art Orchestra koncertjével kezdődik az Érdi Jazz Fesztivál, amelyet szeptember 11. és 13. között rendeznek a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében.

Az Érden debütáló vibrafon-szaxofon-bőgő összeállítású Bögöthy Trió tagja Bögöthy Ádám nagybőgős, Szaniszló Richárd vibrafonos és Mester Dániel szaxofonos.

A Modern Art Orchestra ritkán hallható Bartók-lemezével érkezik a fesztiválra. Az eredetileg szóló zongoradarabokat a Modern Art Orchestra (MAO) szólistái, Bacsó Kristóf, Ávéd János, Subicz Gábor és Fekete-Kovács Kornél dolgozták át nagyzenekarra, ügyelve a dalok eredeti formájának és szólamainak megőrzésére. A tizenöt folkmelódia megszólalása között a MAO zenészeinek vezetett improvizációja épít hidat - közölték a szervezők az MTI-vel.

Szeptember 13-án először a Varga Dávid Quintet - Varga Dávid ének, Farkas Zsolt zongora, Oláh Kálmán Jr. szaxofon, Siklai István bőgő, Márkosi András dob - lép színpadra, majd a fesztivál zárásaként az idén 40 éves Budapest Ragtime Band ad koncertet. A ragtime-on kívül jazz standardek, örökzöldek és vicces zenei paródiák is megszólalnak.

A szabadtéri rendezvény a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében, de fedett rész alatt zajlik. Ettől függetlenül arra kérik a közönséget, hogy viseljenek maszkot.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ Az ember legtöbbször nem azokat a kísértéseket bánja meg, amelyeknek engedett, hanem azokat, amelyeknek ellenállt."
Somerset Maugham
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ