Veszprém megyében koncertezik a Ghymes együttes alapítója
Dátum: 2020. szeptember 17., csütörtök, 6:40

Mesekoncertet ad Szarka Gyula, a Ghymes együttes alapítója három Veszprém megyei településen a hétvégén. A Tücsöklakodalom című mesekoncertet Magyarpolányban, Pécselyen és Dörgicsén hallgathatják meg az érdeklődők - közölte szerdán az MTI-vel a Soproni Petőfi Színház sajtóreferense.

Varga Róbert szervező elmondta, hogy a Magyarpolányi Pajtaszínházban pénteken, a pécselyi kultúrházban szombaton, Dörgicsén, a művelődési házban vasárnap koncertezik Szarka Gyula.

Az előadásban közismert dalok szólalnak meg - köztük a Hol jártál báránykám, a Sárga csikó, csengő rajta, a Virágéknál ég a világ, a Kutyavér, az Egyszer egy királyfi - a Tücsökzenekar, valamint Molnár Anikó és Papp Attila soproni színművészek előadásában.

A zeneszerző Szarka Gyula, az író és dramaturg Németh Ervin, a koreográfus Sipos Ferenc, a rendező Pataki András.

A színházi programsorozat a Várszegi Tibor nevével fémjelzett Új Színház Alapítvány MaloM programjának köszönhetően valósul meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Soproni Petőfi Színház, a Forrás Színház, a Váci Dunakanyar Színház, a kaposvári Csiky Gergely Színház, a Komáromi Jókai Színház és a Pesti Magyar Színház együttműködésével.

A programnak köszönhetően 2009 óta 221 társulat, illetve előadó 378 produkciója 654 alkalommal szerepelt Jászberényben, Magyarpolányban és Pécselyen.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„Minden állítás tagadás is egyben."
Benedictus De Spinoza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ