Először lép fel a Müpában a Tátrai Tibor vezette Magyar Atom
Dátum: 2020. szeptember 18., péntek, 7:32

Először ad koncertet a Müpában a hazai rockszíntér kimagasló zenészeit tömörítő Magyar Atom. A Tátrai Tibor gitáros által vezetett supergroup szeptember 22-én a Fesztivál Színházban játszik.

Tátrai Tibor mellett Tóth János Rudolf (ének, gitár), Zsoldos Tamás (basszusgitár) és Solti János (dob) alkotja a Magyar Atomot. Külön-külön mindannyian jártak már a Müpában, ám most először lépnek fel ott együtt mint zenekar - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Az 1994-ben életre hívott együttes egyetlen célja a kötöttségektől mentes, színtiszta örömzene. "Már a megalakuláskor megbeszéltük, hogy nem adunk arcot a bandának. Ami annyit jelent, hogy nem játszunk saját zenét. Nem, mert a Magyar Atom egészen másról szól. Méghozzá leginkább a felelősség nélküli zenélésről" - idézte az alapító Tátrai Tibort a kommüniké.

A Magyar Atom tagjai a magyar rocktörténelem számos fontos zenekarában megfordultak, a Syriustól kezdve a Bergendyn, a Skorpión és a Beatricén át egészen az LGT-ig. Zenei pályafutásuk közös pontja először a Hobo Blues Band volt, ahol végül a Radics Béla Emlékzenekar mintájára megalapították az egymás közt csak szabadidő-zenekarnak becézett együttest.

Az eredetileg Jimi Hendrix előtt tisztelgő négyes nevét egy szerencsés véletlennek köszönheti: a banda második koncertje a Paksi Atomerőmű támogatásával valósult meg, ennek apropóján átnevezték magukat Magyar Atom Blues Brothersnek. A Blues Brothers aztán idővel lekopott róluk, a kőkemény hangzást és energiát a mai napig megtartották.

Lemezük csak kettő jelent meg eddig: az első az említett paksi Jimi Hendrix-emlékkoncert felvétele, a második a tíz évvel később, Tátrai Tibor 50. születésnapján rendezett koncert hanganyaga.

"Az emberek éppen olyan felszabadultan szórakoznak a koncertjeinken, mint mi magunk. Mindenesetre abból csak jó sülhet ki, ha a zenész és a közönség is feszültségek nélkül részese a bulinak" - mondta egyszer Tátrai Tibor.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
Aforizmák
„ Mire az ember megöregszik, a gyertya többe kerül, mint a születésnapi torta."
Bob Hope
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ