A Balázs Elemér Group és a Gadó Gábor Quintet a Müpában
Dátum: 2020. október 1., csütörtök, 12:00

Szeptember 30-án az egyik legnépszerűbb magyar jazz-zenekar, a Balázs Elemér Group lép fel, míg október 7-én a Gadó Gábor Quintet ad koncertet első alkalommal a Müpában.

A kétszeres Fonogram-díjas jazzdobos, Balázs Elemér együttese a 2007-es Early Music album anyagát hozza el szeptember 30-án újra a közönségnek, a lemezen eredetileg is hallható katalán énekesnő, Nuria Rial közreműködésével. Az est másik különleges vendége a zenekarral egyidős ifj. Balázs Elemér lesz, aki édesapjához hasonlóan remek rögtönzőkészséggel megáldott zenész - írja a Müpa az MTI-hez eljutatott hétfői közleménye.

Gadó Gábor jazzgitáros közel 30 éves pályafutását több jelentős elismeréssel díjazták Magyarországon és külföldön is, többek között 2003-ban a francia L Académie du Jazz neki ítélte az év európai jazzművészének járó Bobby Jaspar-életműdíjat. Az évek óta Franciaországban élő zenész magyarországi kvintettje már hosszabb ideje együtt muzsikál, ám ez lesz az első alkalom, hogy ez a felállás - Gadó Gábor mellett Ávéd János, Bacsó Kristóf, Horváth Balázs és Halmos András - hallható lesz a Müpában - olvasható a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„ Az ember, ha állat – rosszabb az állatnál."
Rabindranath Tagore
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ