Hangfoglaló Program - Kutatás indult a hazai turnébusz-helyzetről
Dátum: 2020. október 15., csütörtök, 9:04

A magyarországi zenekarok turnébuszairól indít kutatást a Hangfoglaló Program innovációs alprogramja. Az október 28-ig kitölthető kérdőív többek között arra keresi a választ, hogyan és milyen járművekkel közlekednek hazai és nemzetközi turnék során a magyar zenekarok.

A Winwinwin Kft.-vel együttműködésben készülő kutatás kérdéssora azt is tudakolja, milyen tulajdonban vannak a zenekarok turnébuszai, hányan használják egy jármű kapacitásait, átlagosan hány megtett kilométert utaznak az előadók vele egy-egy koncertre, ki vezeti a turnébuszt, milyen kényelmi és biztonsági funkciók elengedhetetlenek benne, bérelt buszok esetén milyen kiadással jár egy-egy hétvégi vidéki kör - tájékoztatta a Hangfoglaló Program az MTI-t.

"Ez a felmérés az első lépés lehet abba az irányba, hogy megismerjük a hazai zenekarok mobilitási modelljeit. A bővített kérdés az lenne, miként oldják meg a hazai zenekarok, hogy produkcióik eljussanak a helyszínre, legyen az a szomszéd városban, vagy Barcelonában. Az első pillantásra csupán logisztikai kérdésnek nagyon sok vetülete van, jó lenne ebbe mélyebb betekintést nyerni" - idézte a közlemény Lehoczky Zsófiát, az alprogram vezetőjét.

A Hangfoglaló Program korábban már végzett kutatást a magyarországi próbatermek helyzetéről, a zenészek zenei képzettségéről, valamint a zeneipari wellbeingről is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ A nevetés bölcsebbé tesz minket, mint a bosszankodás."
Gotthold Ephraim Lessing
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ