Beethoven zongoraversenyeivel kezdődik a Liszt Fesztivál Gödöllőn
Dátum: 2020. október 21., szerda, 5:58

Beethoven összes zongoraversenye elhangzik csütörtökön fiatal művészek előadásában a Gödöllői Királyi Kastélyban a Liszt Fesztiválon, amely vasárnapig várja a közönséget.

Beethoven C-dúr zongoraversenyét Ránki Fülöp, a B-dúr zongoraversenyt Mikulik Márton, a c-moll zongoraversenyt Szilasi Dávid, a G-dúr zongoraversenyt Berecz Mihály, az Esz-dúr zongoraversenyt Fejérvári Zoltán adja elő a Gödöllői Szimfonikus Zenekar közreműködésével, Horváth Gábor vezényletével - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

"A fiataloknak ez egy jó lehetőség, számomra és a zenekarnak pedig kihívás" - idézi a közlemény a művészeti maratonnal kapcsolatban Horváth Gábor szavait.

A fesztivált október 22. és 25. között rendezik a Gödöllői Királyi Kastélyban, szombaton Szabadi Vilmos hegedűművész és Marczi Mariann zongoraművész lép színpadra, vasárnap délután Kovács Péter hegedűművész, Fülei Balázs zongoraművész és Varga István gordonkaművész ad hangversenyt, majd kamaraestet hallhat a közönség.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„ Ha hibátlanok volnánk, nem telnék annyi gyönyörűségünk abban, hogy a mások hibáit észrevegyük."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ