Csütörtökig lehet szavazni a Concerto Budapest koncertfilmjére
Dátum: 2020. október 30., péntek, 6:08

Csütörtök éjfélig lehet szavazni a Concerto Budapest Szabó Stein Imre által rendezett koncertfilmjére, amelyet beválasztottak a Lovie Awards döntőjébe - közölte a Concerto Budapest hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a Keller András, Gidon Kremer, a Kremerata Baltica és a Concerto Budapest főszereplésével készült mintegy 2 órás koncertfilmet a világ 30 országából érkező 1000 pályamű közül választotta be a döntőbe a Lovie Awards zsűrije a Video: Events & Live Broadcasts (Videó: események és élő közvetítések) kategóriában.

A versenyt szervező Nemzetközi Digitális Művészeti és Tudományos

Akadémia (IADAS) hagyományaihoz hűen közönségszavazást is indít, amelynek győztese a People s Lovie Awardot nyeri majd el. A kategória döntőjében egy angol film és a Concerto Budapest filmje versenyez.

A film a Concerto Budapest és Kremerata Baltica rendkívüli együttműködésében létrehozott, 2019. december 4-én a Müpában rendezett koncertjéből készült. A koncertfilmet a MEZZO TV külön engedélyével mintegy 220 ezer magyar néző is megtekinthette az interneten, mielőtt a legjelentősebb nemzetközi zenei TV műsorára tűzte.

A film két hete elnyerte a Velencei TV Fesztivál Arany Oroszlán fődíját, amely a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál televíziós testvére.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„ A tévedés többnyire olyan igazság, amely eltévesztette a maga időpontját."
Étienne Rey
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ