A tavalyi Fischer Annie-ösztöndíjasok adnak online koncertet
Dátum: 2021. február 22., hétfő, 9:16

A tavalyi év Fischer Annie-ösztöndíjasai adnak online koncertet szombaton a Gödöllői Királyi Kastély díszterméből. Az esten hozzák nyilvánosságra az idei ösztöndíjasok névsorát is.

Az esten fellép Scheuring Kata (fuvola), Kristófi László (orgona), Kökény Eszter (hegedű), Tasi Csaba (orgona), Zászkaliczky András Pál (oboa), Papp Tímea (hárfa), Dankos Attila (orgona), Balogh Ádám (zongora) és Magyar Valentin (zongora) - közölte a Filharmónia Magyarország pénteken az MTI-vel.

A koncerten egyebek mellett Bartók, Fritz Kreisler, Antalffy-Zsiross Dezső és Schumann művei szólalnak meg.

A szombati online közvetítésen arra is fény derül, hogy kik nyerték el az idei állami zenei ösztöndíjakat, amelyekkel a MANK - Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft., az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Filharmónia Magyarország az ifjú tehetségek pályakezdését segíti. Az esten Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár köszönti a 2021. évi díjazottakat.

Az eseményt a Filharmónia Magyarország online platformjain követhetik az érdeklődők.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„ Legigazibb jele annak, hogy nagy képességekkel született valaki, ha irigység nélkül született."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ