Újjáalakult a Kelemen Kvartett
Dátum: 2021. március 3., szerda, 17:58

Újjáalakult a Kelemen Kvartett, amely a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek programsorozaton mutatkozik be a magyar közönségnek.

A Kelemen Kvartett mintegy három éve ideiglenesen feloszlott, de a múlt év decemberében két új taggal újra létrejött. A két alapító, Kelemen Barnabás és Kokas Katalin Vashti Mimosa Hunter brit csellóművésszel és Jonian Ilias Kadesha albán-görög származású hegedűművésszel a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek programsorozaton két koncerten adják elő Bartók Béla egész életművét felölelő hat vonósnégyesét - közölte az együttes szerdán az MTI-vel.

A két új tag olyan művészekkel játszott együtt, mint Martha Argerich, Steven Isserlis, Schiff András, Takács-Nagy Gábor, Nicolas Altstaedt vagy Pekka Kuusisto. Tíz éve alapították meg zongorástriójukat, a Trio Gaspard-t Nicholas Rimmel zongoraművésszel. A trióval több rangos nemzetközi versenyt megnyertek és állandó vendégei Európa legrangosabb fesztiváljainak és koncerttermeinek.

"A zeneirodalom csúcsaként számon tartott hat vonósnégyes mindegyike más-más korszakában született a zeneszerzőnek, és mindegyik egy életművön belüli külön korszak és stílus. Minden hangja egy kincs!" - idézi a közlemény Kelemen Barnabás szavait, akit Bartók Béla műveinek leghitelesebb hazai előadójaként tartanak számon.

A koncertet a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Heteken online közvetítik a Budapest Music Centerből április 13-án és 16-án.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„ A pénznek, ha el akar jutni hozzám, el kell fogadnia azokat a feltételeket, amelyeket jellemem szab neki."
Chamfort
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ