Magyar vonósnégyesek részére írt ki pályázatot a Filharmónia Magyarország
Dátum: 2021. március 11., csütörtök, 10:26

Magyar vonósnégyesek részére írt ki pályázatot a Filharmónia Magyarország, a Végh Sándor program célja a magyar vonósnégyes-hagyomány ápolása és fejlesztése, valamint a műfaj széleskörű integrálása a zenei életbe - tájékoztatta a Filharmónia Magyarország hétfőn az MTI-t.

Mint írják, a magyar vonatkozású zenetörténet egyik legsikeresebb műfaja a vonósnégyes. Kialakulásában Joseph Haydn magyarországi munkásságának évtizedei alapvető fontosságúak voltak. A magyar kvartettek az elmúlt évszázadokban kiemelkedő világsikereket értek el, általuk a magyar zenei géniusz maradandó nyomot hagyott az egyetemes zenetörténetben.

A közlemény emlékeztet, hogy a Végh Sándor program kapcsán a Filharmónia Magyarország részt vállal a legkiválóbb magyar kvartettek szerepeltetésében, valamint a fiatal vonósnégyes-generáció nagyközönség előtti bemutatásában. A program elsődleges célja Haydn, Mozart, Beethoven és Bartók páratlan vonósnégyes remekműveinek megismertetése a közönséggel és e zenei műfaj repertoáron tartása.

A nyertes pályázók egy éven át havi ösztöndíjban részesülnek. A tenderre április 4-ig lehet jelentkezni. Bővebb információk a pályázatról a www.filharmonia.hu weboldalon találhatók - áll az összegzésben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„Másként illatozik a széna a szerelmeseknek, és másként a lónak."
Stanislaw Jerzy Lec
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ