Kaukázus: őszre elkészülhet az új lemez
Dátum: 2021. március 17., szerda, 16:02

Őszre elkészülhet A Dal 2021 győztese, a Kaukázus új lemeze. Erről a zenekar két tagja beszélt az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

"A héten alakulnak ki a szerződéskötés részletei. A nyereményünk részeként egy év alatt kell elkészítenünk egy tízszámos lemezt az MTVA támogatásával, és most úgy tűnik, már idén ősszel elkészülhet az anyag" - mondta Kardos-Horváth János, a Kaukázus frontembere, aki A Dal 2021, egyben a Petőfi Zenei Díj legjobb dalszövegírója elismerést is kiérdemelte.

Az énekes kitért arra, hogy fontos számára a szép magyar nyelv, ezt otthonról hozta, édesapja magyartanár és könyvtáros volt.

"A jó dal és a jó dalszöveg összetartozik, felelősséggel jár, hogy az ember mit mond. Eddig egy kicsit elrejtett, underground szerző voltam, holott a Kaukázus könnyűzenét játszik. Hogy ezen belül ez rock, világzene vagy alternatív, az csak egy címke" - jegyezte meg Kardos-Horváth János.

Mint elhangzott, az Egyetlen szó című dal már tavaly májusban megszületett, majd ősszel beadták A Dal 2021 pályázatra, és a kiválasztást követően januárban és februárban csiszolták véglegesre. Domokos Tibor billentyűs a műsorban megerősítette: az Egyetlen szó alapja tíz perc alatt készen volt.

"Minél több fúziót szeretnénk belevinni a készülő új lemezbe. Sok ötletünk van; olyan albumot akarunk csinálni, amilyen még nem volt" - mondta a frontember.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„ Nem szívesen kötelezem el magam a Mennyország vagy a Pokol mellett, mert itt is, ott is vannak barátaim."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ