A Kaláka ingyenes élő online Kosztolányi-estet tart
Dátum: 2021. március 20., szombat, 17:21

Élő online Kosztolányi-estet tart a Kaláka együttes március 27-én szombaton este a Marczibányi Téri Művelődési Központ közösségi oldalán. Az esemény megtekintése ingyenes.

Az esemény két nappal Kosztolányi Dezső születésnapja előtt lesz. Az első részben az est vendégével, Máté Gáborral közös Akarsz-e játszani? című műsort adják elő, a program második felében hagyományos Kaláka-koncert hallható - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Kaláka több mint ötven éves történetét végig kísérték Kosztolányi Dezső versei, szinte nincs koncertjük a költő megzenésített művei nélkül, gyereklemezeikre is rákerült A játék és az Ódon, ónémet, cifra óra. Az együttes 2005-ben teljes kiadványt szentelt Kosztolányinak a Hangzó Helikon sorozatban megjelent könyv+CD-vel.

A március 27-én látható és hallható összeállítás is erre az anyagra épül, emellett Kosztolányi publicisztikájából, a Nyelv és lélek című kötetéből hangzanak el részletek, Máté Gábor a szerző prózai írásaiból válogat.

Az 1969-ben alakult Kalákában Gryllus Dániel (fúvós hangszerek, citera, ének), Gryllus Vilmos (cselló, gitár, ének), Radványi Balázs (mandolin, gitár, ukulele, brácsa, ének) és Becze Gábor (bőgő, ének) szerepel. A kétszeres Kossuth-díjas zenekar mások mellett még József Attila, Weöres Sándor, Ady Endre, Kányádi Sándor, Kiss Anna verseinek megzenésítéseivel lett népszerű; több mint harminc lemezt készítettek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„ Másként illatozik a széna a szerelmeseknek, és másként a lónak."
Stanislaw Jerzy Lec
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ