Fülesbagoly Tehetségkutatók: a koncertmentes időszakban hasznos nyeremények is lesznek
Dátum: 2021. április 13., kedd, 13:20

A hagyományos díjak mellett a koncertmentes, online időszakban is hasznos nyereményeket, összesen mintegy nyolcvan díjat adnak át az induló zenekarok számára kiírt Fülesbagoly Tehetségkutatókon.

"A műfaji megkötés nélküli verseny 2017-ben indult Martonvásáron. Tavalyhoz hasonlóan idén is három helyszín, Budapest, Debrecen és Martonvásár ad helyet a Fülesbagolynak, az első döntő május 9-én lesz a debreceni Nagyerdei Víztorony kerthelyiségében" - mondta Nagy Szabolcs főszervező az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

A debreceni eseményt a jelenleg érvényben lévő járványügyi intézkedések betartásával, zárt körben, közönség nélkül rendezik. A zenekarok nem találkoznak egymással, tizenöt perces műsorukat a zsűri előtt adják elő, az eredményhirdetést is online tartják. A szervezők reményei szerint a budapesti döntőn július 11-én a Kobuci Kertben, valamint a martonvásárin szeptember 11-én a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban már nem lesz szükség óvintézkedésekre.

A tehetségkutatók egymástól függetlenek, különböző határidőkkel még mindegyikre lehet jelentkezni a teljes Kárpát-medencéből. Megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót; a három győztes előadó részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató nagydöntőjében. Az idei eseményeken megemlékeznek az AWS idén februárban elhunyt énekeséről, Siklósi Örsről, és mindhárom döntőben a legjobb frontembernek átadják a róla elnevezett díjat.

Nagy Szabolcs elmondta: a szervezők a hagyományos díjak (fesztiválfellépések, tárgyjutalmak, tévés-rádiós szereplések) mellett a pandémiás helyzetben olyan nyereményeket is átadnak, melyek a koncertmentes időszakban is hasznosak lehetnek. Ezek között van közösségimédia-workshop, videóforgatás, online koncert az Open Music Channel stábjával, egy háromszámos kislemez elkészítése, YouTube-optimalizálás a WMMD-től, valamint egy komplett házi stúdió.

Újdonság, hogy ismert zenészek (Gereben Zita énekesnő, Cséry Zoltán zongorista, Fehérvári Attila basszusgitáros, Lee Olivér gitáros és Markó Ádám dobos) kurzust tartanak egy-egy döntős muzsikusnak.

Jelentkezni mindhárom versenyre a fulesbagolyalapitvany.hu/tehetsegkutato oldalon lehet két saját dal beküldésével. Az előzsűrizést követően mindhárom döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be. A zsűri tagja Andásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Harcsa Veronika énekes-dalszerző, Subicz Gábor és Warnusz Zsuzsa zeneszerző-hangszerelő, Koczka Bori, a Zeneszöveg.hu operatív vezetője, Kurucz Róbert, a Petőfi TV felelős szerkesztője, Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója, valamint László G. Gerzson, a Music Channel zenei és programigazgatója.

További információ a fulesbagoly.blog.hu oldalon található.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„Szépen élni, ameddig lehet, és szépen meghalni, amikor kell."
Benedek Marcell
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ