Haydn és magyar nóta is hallható az Óbudai Danubia Zenekar online koncertjein
Dátum: 2021. május 10., hétfő, 13:11

Haydn művei és magyar nóta is hallható az Óbudai Danubia Zenekar online koncertsorozatában májusban.

A Budapest Music Centerben (BMC) évek óta tartó zeneszerzőportré-sorozat különkiadása a Best of BMC elnevezésű sorozat, amelynek szombati koncertjén Haydn műveiből válogat az együttes.

A koncertek különlegessége, hogy a végleges műsor összeállítása a közönség szavazatain múlik. A zenekar Facebook-oldalán várja a voksokat, hogy az adott listából végül mi hangozzék fel. A Hámori Máté által dirigált esten közreműködik Sáfár Orsolya (szoprán) és Csizmadia Sándor (trombita), a koncertek házigazdája ezúttal is Eckhardt Gábor lesz - közölte a zenekar az MTI-vel.

Május 22-én magyar nóta estre készül az Óbudai Danubai Zenekar. Liszt és Brahms művei mellett Ott Rezső kifejezetten erre az alkalomra írt szimfonikus magyar nótacsokra csendül fel Sárközy Lajos (hegedű) és zenekara (Sárközy Rudolf - bőgő, Csík Gyula - cimbalom), Lendvai Csócsi József (hegedű) és Peresztegi Attila (tenor) előadásában.

"Ez a műfaj iszonyúan lesajnált és lenézett, miközben a cigányzenekarok és cigányzenészek hihetetlen értéket halmoztak fel az elmúlt évszázadokban. Ez óriási veszélyben van mára. Egy olyan 24. órában vagyunk a magyar nótával és a kávéházi cigányzenével, mint ahogy Bartókék voltak a parasztzenével és a népdallal a XX. század elején, csak ezt senki nem mondja ki" - idézi a közlemény Hámori Mátét, a zenekar művészeti vezetőjét, karmesterét.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„ Nem mindenki muzsikus, aki hegedűvel mászkál."
Abraham A Santa Clara
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ