Július 1-jén kezdődik a Zenélő Budapest ingyenes koncertsorozat
Dátum: 2021. június 29., kedd, 19:58

Mintegy 350 ingyenes koncerttel várja a Zenélő Budapest rendezvénysorozat az érdeklődőket július 1-je és augusztus 31. között a főváros több szabadtéri helyszínén.

A programsorozaton az adott építészeti remekművekhez illeszkedő produkciók szólalnak meg, a koncerteknek többek között a Szépművészeti Múzeum, a Műcsarnok, a Nemzeti Múzeum oszlopcsarnokai, a Szent István Bazilika előtti harangállvány, a Várkert Bazár több pontja, a Margitszigeti Zenélő Kút, a Millenári Széllkapu Park, a Hegyvidéki Kulturális Szalon és az Orczy Park ad otthont - mondta el Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a rendezvényt bemutató keddi sajtótájékoztatón Budapesten.

Hozzátette: a programok között a magyar romantika operái, rokokó női vonósnégyes, harangjáték, dzsessz, huszárruhás rézfúvósok, cigányzene és Kárpát-medence népzenéje is megszólal.

Götz Nándor művészeti vezető elmondta, hogy történelmi helyszíneket töltenek meg muzsikával a nyári időszakban. A sorozat zenei gerincét a nagy zenekarokból alakított kamarazenekarok képezik, emellett tematikus gyerek- és ifjúsági koncertek, közösségi hangszerek felfedezése is várja az érdeklődőket.

A Várkert Bazár Öntőház udvarán négy nagykoncerten vehet részt a közönség. Simon Izabella és Várjon Dénes négykezes zongoraestje mellett Tony Lakatos és Szakcsi Lakatos Béla dzsesszkoncertje, a Muzsikás együttes és a Modern Art Orchestra fellépése szerepel a programkínálatban - ismertette a részleteket a művészeti vezető. Götz Nándor kitért arra is, hogy a Hegyvidéki Kulturális Szalon teraszán folytatódik a dzsesszsorozat, megidézve a régi idők kávéházi hangulatát.

Sikota Krisztina, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese arról szólt, hogy nyári programjaik tematikája az élmény köré épül. A Zenélő Budapest rendezvényhez csatlakozva - és kiegészítve azt - a fiatal tehetségeknek adnak teret, így a Várkert Bazár Szárazárok színpadán négy könnyűzenei együttes mutatkozhat be. A Palotanegyedben huszárok járőröznek, a Gloriette-nél pedig huszárruhás fúvószenekar muzsikál majd.

Szentirmai-Zöld Máté, a Millenáris Park projektigazgatója elmondta, hogy a Széllkapu Park különleges új zöldfelülettel gazdagította Budapestet. A klasszikustól eltérő mesterséges völgyet hoztak létre tóparttal, érdekes növényállománnyal, cseresznyefaligettel, függőkerttel. A Széllkapu Park a gyerekkoncerteknek ad majd otthont - fűzte hozzá.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

Aforizmák
„Minden állítás tagadás is egyben."
Benedictus De Spinoza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ