Nyáron több fesztiválon is fellép a Liszt Ferenc Kamarazenekar
Dátum: 2021. július 1., csütörtök, 19:28

Újból közönség előtt játszik pénteken a Liszt Ferenc Kamarazenekar a Müpa Trumpetissimo - Trombitagála koncertjén, emellett a nyáron több fesztiválon is fellépnek.

A nyári fesztiválszereplések első helyszíne Kékkút. Augusztus 5-én a templomkertben adnak koncertet a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészei, Király-Domány Bernadett és Jobbágy Boglárka (hegedű), Szűcs Boglárka (brácsa) és Bali Gabriella (cselló) - közölte a zenekar csütörtökön az MTI-vel.

Augusztus 17-én a Kaposfesten is találkozhat a közönség a zenekarral. Az esti hangverseny mellett délután gyerekprogram is várja a rendezvényre látogatókat, ahol a Mesélő hangjegyek rajzpályázat nyerteseinek a munkái lesznek megtekinthetők. Az esti koncert három szólistája Eldbjorg Hemsing (hegedű), Amihai Grosz (brácsa) és Ránki Fülöp (zongora) lesz.

Augusztus 22-én a Zempléni Fesztivál zárókoncertjére újra trombitaszóval várják a közönséget. A zenekar, mint egykori alapító minden évben kiemelt vendége a programsorozatnak, most a Trumpetissimo-gála ünnepi műsorával köszönti az idén harmincéves fesztivált.

A pénteki koncert a Müpából és az augusztus 17-i kaposvári fellépés online is elérhető lesz a közösségimédia-felületeken.

A nyári szezonra való ráhangolódást segíthetik a zenekar májusban zárult évadjának előadásai, amelyek július 30-ig még teljes hosszukban megtekinthetők az együttes hivatalos YouTube csatornáján.

"A jövőben is szeretnénk innovatív projekteken dolgozni és a művészi élményt a meglepetések erejével fokozni. Hamarosan bemutatjuk közönségünknek az új évad erre a vezérgondolatra épülő terveit" - idézi a közlemény Tfirst Péter, a zenekar koncertmestere szavait.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„ Egészségünket túlságosan szigorú életrenddel megóvni unalmas betegség."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ