A Nemzeti Filharmonikus Zenekar a bonni Beethoven Fesztiválon vendégszerepel
Dátum: 2021. agusztus 18., szerda, 11:05

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar szombaton a bonni Beethoven Fesztiválon vendégszerepel - közölte a zenekar kedden az MTI-vel.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar meghívást kapott a Beethoven szülővárosában megvalósuló bonni Beethoven Fesztiválra, a World Conference Center Bonn, Saal "New York"-ban Beethoven VI. (F-dúr "Pastorale"), valamint IV. (B-dúr) szimfóniáját adják elő a külföldön élő magyar származású Stefan Soltész vezényletével.

A Beethovenfest Bonn különösen figyelemre méltó esemény. Beethovent ma is a zenetörténet egyik legnagyobb újítójának tartják, a nemzetközileg elismert művészek és együttesek előadásai új lendületet adnak az életmű megőrzésének.

Beethoven 1770-ben született és Bonn 2020-ban ünnepelte születésének 250. évfordulóját. Szülőháza és az évente megrendezett Beethovenfest tanúskodik arról a 22 évről, amely alatt nyomot hagyott Bonnban, és a város Beethovenben. Zenei zsenialitása és humanista meggyőződése a Maximilian Franz választófejedelem udvarában uralkodó felvilágosult szemléletben gyökerezett, természetszeretete a Rajna-völgyben és Bonn festői tájain ébredt fel. Mindkét vonás gyakorta visszhangzik zenéjében, még bécsi éveinek kései műveiben is.

A hazai közönség a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral legközelebb évadnyitó hangversenyén, szeptember 25-én találkozhat a Müpában.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
Aforizmák
„ Három dolog soha nem tér vissza: a kilőtt nyíl, a kimondott szó és az elmúlt nap."
Daumer
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ