Szombaton tartják az idei MVM Zenergia koncertet
Dátum: 2021. agusztus 24., kedd, 10:15

A Szent István-bazilika előtti téren tartják meg szombat este a 6. MVM Zenergia koncertet, amelynek bevételét a szervezők ezúttal is jótékonysági célra ajánlják fel.

A 2021-es MVM Zenergia a virtuozitás, a spontaneitás, a határok elmosása és a zenei műfajok találkozása köré épül. A klasszikus zene, könnyűzene, jazz, világzene és népzene világából jól ismert művek csendülnek fel olyan átiratokban, hangszereken és előadókkal, amelyeket korábban még sosem hallhatott a közönség. Fókuszban a zongora, ének, hegedű, rézfúvós hangszerek és a cimbalom áll majd, a művészek egymással kollaborálva, improvizálva értelmezik újra a jól ismert zeneműveket - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Az este során fellép Balázs János zongoraművész, Balogh Kálmán cimbalomművész, Lajkó Félix hegedűművész, zeneszerző és citeraművész, Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, zeneszerző, Szentpáli Roland tubaművész, zeneszerző és Tompos Kátya színművész. Az élő zenei műsort a bazilikára vetített fényfestés egészíti ki.

A koncertre a https://mvmzenergia.hu weboldalon támogatói ülőhelyek, illetve online jegyek is vásárolhatók. Az MVM a jegyeladásból befolyt teljes összeget idén is jótékony célra ajánlja fel. A legtöbb szavazatot kapott, támogatandó szervezet nevére a koncert elején derül fény.

A rendezvény esőhelyszíne a Budapest Kongresszusi Központ.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„ Azt mondották, hogy a múltat még Isten sem tudja megváltoztatni: a történetírók képesek rá, és talán ezért is tűri meg őket az Isten, mert e tekintetben hasznára lehetnek"
Samuel Butler
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ