Tizenhat bemutatót, nagykoncertet tervez az új évadban a Savaria Szimfonikus Zenekar
Dátum: 2021. szeptember 8., szerda, 19:52

Tizenhat bemutatót, nagykoncertet tervez bérleteseinek a 2021/22-es szezonban a Savaria Szimfonikus Zenekar, amely szeptember 10-én Edward Elgar csellóversenyével és Richard Strauss Aus Italien című szimfonikus költeményével indítja az évadot a szombathelyi Bartók Teremben.

Kiss Barna igazgató a zenekar hétfői programismertető sajtótájékoztatóján elmondta: az Ősz és a Tavasz nevet viselő bérletsorozatok keretében az elmúlt évadban megismert nagyszerű magyar dirigensek - Vajda Gergely, Cser Ádám, Dobszay Péter és Thomas Kornél - mellett olasz karmesterek is vezénylik majd a társulatot.

Az évad műsorában olyan közkedvelt alkotások is szerepelnek, mint Sztravinszkij Tűzmadara, Verdi Requiemje, Muszorgszkij Egy kiállítás képei című művének Ravel-féle átdolgozása és Bartók A csodálatos mandarin című balettzenéje.

Kiss Barna hozzátette: az új évadban a kiváló magyar szólistagárda mellett külföldi művészek is érkeznek - Angliából, Spanyolországból, Ausztriából és Horvátországból - a Bartók Terem színpadára.

A már meghirdetett, Ünnepek elnevezésű bérletsorozat koncertjei, amelyeket a Hamar Zsolt irányításával elhangzó záró előadás kivételével Kovács János dirigál, jeles alkalmakhoz illeszkednek: a zene világnapját, az október 23-i nemzeti ünnepet, a karácsonyt, a húsvétot és a magyar klasszikus zene napját is koncerttel köszönti a Savaria Szimfonikus Zenekar.

Az évad a tervek szerint egy különleges előadással zárul: Verdi egyik legismertebb operája, a Rigoletto Kesselyák Gergely vezényletével csendül fel az Agora Savaria Ifjúsági és Sportházban.

Kiss Barna hozzáfűzte: bíznak abban, hogy idén a koronavírus-járvány függvényében újra megrendezhetik a zenekar szilveszteri gáláját és a Hollywood Classics filmzenei koncert előadásait is.

Horváth Soma (Éljen Szombathely!), a város kultúráért is felelős alpolgármestere a zenekar évadnyitó sajtótájékoztatóján kiemelte: a vasi megyeszékhely méltán lehet büszke a több mint félévszázados Savaria Szimfonikus Zenekarra, amely iránt nemcsak helyben, de országosan és a határokon túl is növekszik az érdeklődés, koncertjeiket egyre többen látogatják a szomszédos Ausztriából is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„ Felháborodom, tehát vagyok."
Bálint György
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ