Kiírta zenei pályázatait szerdán a Petőfi Kulturális Ügynökség
Dátum: 2021. szeptember 16., csütörtök, 14:02

Kiírta zenei pályázatait szerdán a Petőfi Kulturális Ügynökség, a pályázatokat október 1-jéig lehet benyújtani - tudatta a Petőfi Kulturális Ügynökség szerdán az MTI-vel.

Mint írják, az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából meghirdetett, 1,3 milliárd forintos pályázati csomagba tartozó felhívások a hazai és határon túli magyar előadók, könnyűzenei, világzenei és jazz együttesek, klubok, rendezvényhelyszínek, kiadók, zenei produkciós szervezetek, ügynökségek, zenei irodák, és technikai szakemberek támogatását célozzák. A pályázati felhívások szempontjait és célkitűzéseit a 2021 nyarán megalakult, kilencfős szakmai kollégiuma értékelte.

A Könnyűzenei, világzenei és jazz produkciók létrehozásának támogatására meghirdetett Legyen öröm a zene című pályázat célja, hogy a hazai és határon túli magyar előadók, rendezvényhelyszínek és technikai szakemberek számára lehetővé tegye a kulturális élet újraindítását célzó programban való részvételt. A felhívás részeként egy eddig be nem mutatott könnyűzenei, világzenei és jazz produkciót kell megvalósítani a pályázatban foglaltaknak megfelelő klubban, vagy koncerthelyszínen. A támogatás legalább 75 százalékát az előadók honoráriumára kell fordítani. A nyílt pályázat keretösszege 400 millió forint - emlékeztet a kommüniké.

A magyar zenei menedzserek és zeneipari szervezetek tevékenységeinek támogatása című pályázat célja azon könnyűzenei, világzenei és jazz ipari szereplők, kiadók, zenei produkciós szervezetek, ügynökségek, zenei irodák segítése, akik alapvetően és igazoltan több előadó menedzselésével foglalkoznak, több, egymásra épülő zeneipari tevékenységet együttesen, saját tevékenységi körükön belül végeznek. Kiemelt tevékenységük a tehetségkutatás és céljuk a Kárpát-medencében alkotó és élő magyar könnyűzenei, világzenei és jazzegyüttesek támogatása kulturális tevékenységük megőrzése és fenntartása érdekében, új művek, produkciók, kreatív tartalmak létrehozására. A nyílt pályázat keretösszege 700 millió forint.

A Kárpát-medence zenei közösségi hálózata című pályázat célja, hogy legalább 3 helyszínen, minimum 3 magyar előadó bevonásával, turnészerű produkciók jöjjenek létre, melyek hosszabb távon elősegítik a megfelelő infrastruktúrával rendelkező hazai és határon túli könnyűzenei, világzenei és jazz koncertek lebonyolítására alkalmas helyszínek és piaci szereplők Kárpát-medencei szintű közösségének kiépítését. A nyílt pályázat keretösszege 200 millió forint.

A Petőfi Kulturális Ügynökség pályázati kiírásai a www.kultura.hu weboldalon érhetőek el, a pályázatok benyújtására pedig az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER) van lehetőség - áll az összegzésben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„ Ne aggódj, ma nem jön el a világvége. Ausztráliában már holnap van. "
Charles Schultz
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ