Gyenyisz Burjakov fuvolaművésszel lép fel a Liszt Ferenc Kamarazenekar
Dátum: 2021. szeptember 22., szerda, 16:47

Gyenyisz Burjakov fuvolaművésszel ad koncertet csütörtökön a Liszt Ferenc Kamarazenekar a Budapest Music Centerben.

A világhírű zenész gyakorta játszik a fuvolisták számára kihívást jelentő hegedű-, cselló- és más hangszerekre írt darabokat, ezekből a csütörtöki koncerten is több felcsendül. Változatos stílusú és változatos karakterű művek hangzanak el a barokk nagy zeneszerzőjétől, Johann Sebastian Bachtól egészen a 20. századi szerzők alkotásaiig. A széles repertoárt felölelő koncert zárásaként Burjakov legelső átiratainak egyikét, Saint-Saens Bevezetés és Rondo Capriccioso című művét játssza el a Liszt Ferenc Kamarazenekarral - közölte az együttes kedden az MTI-vel

A Liszt Ferenc Kamarazenekar és világhírű fuvolaművészek közös fellépései nagy hagyományra tekintenek vissza. Máig emlékezetesek híres koncertjeik Jean-Pierre Rampallal, vagy Emmanuel Pahud-vel. A Budapesti Fuvola Akadémiával közös szervezésben Gyenyisz Burjakov először érkezik Magyarországra, és a csütörtöki koncert után nemzetközi mesterkurzust is tart, amelyre passzív hallgatóként a közönséget is várják.

Gyenyisz Burjakov 2015 óta a Gustavo Dudamel vezette Los Angeles Filharmonikus Zenekar szólófuvolása, korábban ugyanezt a pozíciót töltötte be a New York-i MET Zenekarában. A muzsikus a legjelentősebb nemzetközi versenyek díjazottja, emellett az utóbbi időszakban nagyszerű fuvola átiratairól is ismert.

"Jean-Pierre Rampal felvételein nőttem fel, aki sokat játszott a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, így nem ismeretlen számomra a zenekar hangzásvilága. Kifejezetten várom már a közös munkát. Azt hiszem, az átiratoknak köszönhetően még inkább ura vagyok a hangszernek, ezt a koncerten is igyekszem megmutatni majd a közönségnek" - idézi a közlemény Burjakov szavait.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ A ráncoknak csak a mosoly helyét lenne szabad mutatniuk. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ