Gyenyisz Burjakov fuvolaművésszel lép fel a Liszt Ferenc Kamarazenekar
Dátum: 2021. szeptember 22., szerda, 16:47

Gyenyisz Burjakov fuvolaművésszel ad koncertet csütörtökön a Liszt Ferenc Kamarazenekar a Budapest Music Centerben.

A világhírű zenész gyakorta játszik a fuvolisták számára kihívást jelentő hegedű-, cselló- és más hangszerekre írt darabokat, ezekből a csütörtöki koncerten is több felcsendül. Változatos stílusú és változatos karakterű művek hangzanak el a barokk nagy zeneszerzőjétől, Johann Sebastian Bachtól egészen a 20. századi szerzők alkotásaiig. A széles repertoárt felölelő koncert zárásaként Burjakov legelső átiratainak egyikét, Saint-Saens Bevezetés és Rondo Capriccioso című művét játssza el a Liszt Ferenc Kamarazenekarral - közölte az együttes kedden az MTI-vel

A Liszt Ferenc Kamarazenekar és világhírű fuvolaművészek közös fellépései nagy hagyományra tekintenek vissza. Máig emlékezetesek híres koncertjeik Jean-Pierre Rampallal, vagy Emmanuel Pahud-vel. A Budapesti Fuvola Akadémiával közös szervezésben Gyenyisz Burjakov először érkezik Magyarországra, és a csütörtöki koncert után nemzetközi mesterkurzust is tart, amelyre passzív hallgatóként a közönséget is várják.

Gyenyisz Burjakov 2015 óta a Gustavo Dudamel vezette Los Angeles Filharmonikus Zenekar szólófuvolása, korábban ugyanezt a pozíciót töltötte be a New York-i MET Zenekarában. A muzsikus a legjelentősebb nemzetközi versenyek díjazottja, emellett az utóbbi időszakban nagyszerű fuvola átiratairól is ismert.

"Jean-Pierre Rampal felvételein nőttem fel, aki sokat játszott a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, így nem ismeretlen számomra a zenekar hangzásvilága. Kifejezetten várom már a közös munkát. Azt hiszem, az átiratoknak köszönhetően még inkább ura vagyok a hangszernek, ezt a koncerten is igyekszem megmutatni majd a közönségnek" - idézi a közlemény Burjakov szavait.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ Jó ember vagyok, nem haragszom arra, akit megbántottam."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ