Vidovszky-művek szólalnak meg a Zeneakadémián
Dátum: 2021. október 18., hétfő, 7:13

Vidovszky László korai munkái állnak az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál szombati programjának középpontjában a Zeneakadémián.

A Kossuth-díjas Vidovszky László fesztiválon szereplő művei különböző perspektívákból mutatnak rá a zene színpadi természetére. Az 1972-es Autokoncert mintha egy Beckett-dráma záróképe lenne. A darab a nyugati zenekultúra végének kérdését veti fel, s bizonyos értelemben az 1981-es opera, a Nárcisz és Echó is erről szól - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A műsorban közreműködik Szakács Ildikó (szoprán), Kun Ágnes Anna (mezzoszoprán), Ódor Botond (tenor), Hámori Szabolcs (basszbariton), Nagy Péter (zongora), az UMZE Kamaraegyüttes és az Átlátszó Hangok kamarakórus Hollókői Huba vezényletével, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem II. éves prózai színművész osztálya.

A művek között Dargay Marcell tart előadást Bódy Gábor rendező Psyché filmjéhez írt kisérőzenéről, valamint az ezzel szoros kapcsolatban lévő Nárcisz és Echo kamaraoperáról. Utóbbit Nagy Péter István szcenírozásában láthatja a közönség - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A koncert az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
Aforizmák
„Nem az a dolgunk, hogy kitaláljunk magunknak egy sorsot, hanem az, hogy megtaláljuk a sajátunkat, s azt teljességgel és töretlenül éljük végig."
Hermann Hesse
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ