Decemberben tíz zenei eseménnyel várja a közönséget a Kiskorona7
Dátum: 2021. november 22., hétfő, 11:29

Decemberben tíz zenei eseménnyel, köztük a Szent Efrém Férfikar és az Óbudai Kamarazenekar adventi koncertjeivel, zárásképp pedig a Dinyés Family Consort karácsonyi hangversenyével várja a közönséget az óbudai Kiskorona7.

A kínálatban Fejérvári Zoltán zongoraművész és Tony Pusztai gitárművész önálló estje is szerepel, a fellépők sorában több mint húsz szólista lép színpadra.

A Szent Efrém Férfikar december 10-i estjén az ősi szentföldi és görög-bizánci himnuszoktól kezdve a nagy orosz klasszikusokon át a Kárpátok-vidékének gazdag vallásos folklórja is fölcsendül.

Az Óbudai Kamarazenekar december 11-én Haydn D-dúr szimfóniáját, Vivaldi két gitárversenyét, Olsvay Endre Tarsoly című művét és Mozart F-dúr szimfóniáját adja elő Gazda Péter vezényletével, a koncert szólistája Csorba Gergő gitárművész.

A Dinyés Family Consort december 16-án barokk kamaraműveket ad elő. A barokk kor hangszereinek széles választékát úgy mutatják be, hogy minden családtag több hangszeren is muzsikálni fog. Ez teszi lehetővé, hogy a koncert második felében Heinrich Schütz Karácsonyi Oratóriumát is megszólaltathatják vendégművész barátaik segítségével. A zeneszámok között a családfő, Dinyés Soma érdekes zenei "infómorzsákkal" is szolgál.

December 1-jén Tony Pusztai saját kompozíciókat játszik gitárestjén, 2-án a Színház az egész világ című esten Pásztor Júlia szoprán és a Custos Consort - Márkus-Zalatnay Fruzsina (fuvola) Regős Júlia és Szászvárosi Sándor (viola da gamba) és Davidovics Igor (lant) - lép fel. December 3-án Fejérvári Zoltán zongoraművész ad önálló estet, műsorán Schumann Nachtstücke, Schubert Impromtus és Csajkovszkij Évszakok című műve hangzik el.

A 2020/2021-es Évfordulós Kamarazenei Csemege koncertsorozat december 6-i alkalma Beethovenre és Dohnányi Ernőre összpontosít, december 8-án Kósa György zeneszerzőről emlékeznek meg. December 15-én fiatal Junior Prima díjas művészek, Farkas Mira, Nyári László és Devich Gergely lép színpadra.

A további programok között szerepel december 5-én délelőtt Czigány György zenés vetélkedője, valamint az Óbudai Társaskör Galériában Ágoston Lóránt tárlata november 29. és december 19. között.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„ Jó ember vagyok, nem haragszom arra, akit megbántottam."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ