Rendhagyó koncertsorozatot indít a MÁV Szimfonikus Zenekar
Dátum: 2021. december 1., szerda, 19:01

Beszélgetéssel egybekötött rendhagyó koncertsorozatot indít a MÁV Szimfonikus Zenekar és a ZeneMűvek szerdán a budapesti Akvárium Klubban.

A zene showja című estek az interjú és a hangverseny műfaját ötvözik. A sorozat első vendége Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vitorlázó lesz, a műsorvezető Seidl Dénes, a MÁV Szimfonikus Zenekar Junior Prima díjas trombitaművésze - közölte a zenekar az MTI-vel.

A beszélgetésben összehasonlítják a vitorlázást a komolyzenével, párhuzamokat és ellentéteket keresve a két világ között, közben a MÁV Szimfonikus Zenekar Mendelssohn, Csajkovszkij és Rimszkij-Korszakov műveivel reflektál az elhangzottakra Dénes-Worowski Marcell vezényletével.

A közlemény szerint a Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja, hogy az intellektuális tartalomnak a zene a beszélgetés közben adjon művészeti kontextust, ezáltal segítve a komolyzene hétköznapi aktualitásának felfedezését.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
Aforizmák
„Jobb egy asszony, mint egy fotel két karja között halni meg."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ