Presser Gábor nyilvános főpróbát tart 2022-es koncertjei előtt
Dátum: 2021. december 1., szerda, 19:31

Nyilvános főpróbát tart jövő tavaszi koncertjei előtt Presser Gábor. A zeneszerző, billentyűs, énekes 2022. március 12-én délután is várja a közönséget a Budapest Kongresszusi Központba.

Presser Gábor eredetileg 2020. májusára Dalok régről és nemrégről címmel meghirdetett tripla fellépését a koronavírus-járvány miatt először idén májusra, majd 2022. március 12-13-ra halasztották. Ezekre már valamennyi jegy elfogyott, ezért született döntés arról, hogy a főpróbát, amely március 12-én 15 óra 30 perckor lesz, szintén megnyitják a közönség számára - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Az előadóművész koncertjei a főpróbát követően március 12-én 20 órakor, 13-án pedig 15 óra 30 perckor és 20 órakor lesznek.

Presser Gábor az Omega és a Locomotiv GT egykori tagja, sikeres musicalek (Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, A padlás) szerzője, szólóban kilenc stúdióalbum készítője, a magyar dal napja kitalálója és csaknem egy évtizeden át irányítója. Dalai a hatvanas évektől napjainkig generációkra volt hatással, slágerek tucatjait írta mások mellett Zoránnak, Katona Klárinak, Révész Sándornak, Kovács Katinak, Demjén Ferencnek és Rúzsa Magdinak.

Számos szakmai és állami kitűntetést kapott, a Kossuth-díjat 2003-ban vehette át.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ A sötétség segíti a sötétséget."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ