Richard Strauss művei szólalnak meg a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar zenei maratonján
Dátum: 2021. december 10., péntek, 7:11

Ezúttal a német komponista, Richard Strauss művei szólalnak meg a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar zenei maratonján, amelyen tizenegy koncert és számos kísérőrendezvény várja az érdeklődőket január 22-én.

A fellépők között mások mellett Várjon Dénes, Pasztircsák Polina, Palojtay János és Takács-Nagy Gábor ad koncertet. Az egész napos maratont az eseménysorozat művészeti vezetője, Fischer Iván karmester vezényletével színpadra álló Budapesti Fesztiválzenekar és az ausztrál szoprán, Eleanor Lyons közös hangversenye zárja majd - tájékoztatta az intézmény az MTI-t kedden.

Mint a közleményben felidézték, 2021-ben a pandémia miatt a Müpa virtuális hangversenytermében találkozhattak a zenerajongók és a művészek, 2022-ben viszont újra a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem és a Fesztivál Színház ad otthont az eseménysorozatnak, emellett ifjú zeneakadémista tehetségek mutatkoznak be ingyenes koncerteken az Üvegteremben, az Előadóteremben pedig előadások vetítéseit élvezhetik a nézők.

A maratonon a MÁV Szimfonikus Zenekar a Kossuth-díjas Várjon Dénessel és Farkas Róbert vezényletével ad családi hangversenyt, Palojtay János zongorakoncertjén Richard Strauss ritkábban hallható művei is felcsendülnek, míg Takács-Nagy Gábor a Concerto Budapest élén lép színpadra. Pasztircsák Polina Richard Strauss dalaiból ad elő egy csokorra valót, a Budapesti Fesztiválzenekar művészeivel pedig kamarakoncertek keretében, illetve a nap záróeseményén, a BFZ és az ausztrál szoprán, Eleanor Lyons közös hangversenyén is találkozhat a közönség.

A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa egynapos fesztiválján korábban Csajkovszkij, Dvorák, Beethoven, Schubert, Mozart, Bartók, Bach, Stravinsky, Mendelssohn és Schumann, Brahms, Bernstein, Debussy és Ravel, valamint Liszt és Berlioz életművének legfontosabb műveit hallhatta a közönség.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„Ha kacagok a földi dolgokon, azért van, hogy ne sírjak."
George Gordon Byron
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ