Újévköszöntő hangversenyeket ad januárban a Szolnoki Szimfonikus Zenekar
Dátum: 2021. december 10., péntek, 7:18

Újévköszöntő hangversenyeket ad a Szolnoki Szimfonikus Zenekar januárban három időpontban a Tisza-parti város három helyszínén.

Ignácz Ervin, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetője csütörtökön, a szandaszőlősi művelődési házban tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy három időpontban, a város három helyszínén terveznek hangversenyeket tartani: 2022. január 7-én a szandaszőlősi művelődési házban, január 10-én a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban és január 15-én a szolnoki Széchenyi István Gimnázium sportcsarnokában. A zenekar átoltottsága százszázalékos - jegyezte meg.

Kitért arra, hogy a Szolnoki Szimfonikus Zenekar első újévköszöntő gáláját 2012 januárjában rendezték. A szolnoki városi sportcsarnokban szervezett Tánckoncerten egyenrangú partnerként jelent meg a zene, az ének és a tánc. A produkciót minden évben több ezer fős publikum látta - számolt be az ügyvezető, hozzátéve: tavaly januárban a járványügyi korlátozások nem tették lehetővé a rendezvény megszervezését. A járványadatokat látva a zenekar úgy érezte, felelőtlen döntés lenne a 2022-es újévi rendezvényt a megszokott módon megszervezni, ezért úgy döntöttek, hogy három időpontban, a város három különböző helyszínén tartanak hangversenyeket - fogalmazott Ignácz Ervin.

Patkós Imre, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezető szakmai igazgatója elmondta: négy-ötszáz ember előtt fognak egy-egy alkalommal játszani.

A 2022-es újévköszöntő koncertsorozat repertoárjának összeállítása során Izaki Maszahiro fő-zeneigazgató többek között Johann Schrammel, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Johann Strauss népszerű operettjei mellett meglepetés műsorral is készült. A fellépők között lesz majd Lőrincz Judit, Bot Gábor és Turpinszky Béla, vezényel: Izaki Maszahiro. Az est műsorvezetője Danyi Zsuzsanna lesz.

A szakmai igazgató elmondta, hogy az előadások báli, a bécsi újévi koncerthangulattal kezdődnek, majd a szünetben pezsgős koccintásra invitálják a megjelenteket. A koncert második részében Izaki Maszahiro nemcsak karmesterkedik, hanem szólistaként különböző hangszereken, eszközökön - például csengő, írógép, stb. - fog közreműködni. Emellett a közönséget is bevonva a karmesteri identitás különféle karaktereit is bemutatja a koncerten, szimultán húsz-harminc pálcával fog vezényelni. Rendkívüli alapossággal készül a műsorra - jegyezte meg Patkós Imre.

Hozzátette: az érdeklődők a soron következő programok előtt a zenekar honlapján és Facebook-oldalán tájékozódhatnak az aktuális információkról. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Kállai Mária, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint elvitathatatlan szerepe van a szimfonikus zenekarnak Szolnok város gazdag művészeti és kulturális életének kialakításában. A művészek a világjárvány idején is "elvitték a művészetet" az emberekhez - tette hozzá.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) megköszönte Magyarország kormányának, hogy a kultúrát kiemelten támogatja. Szólt arról is, hogy Szolnok célja elnyerni majd az Európa Kulturális Fővárosa címet.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„ ...nem mindenki oroszlán, aki az akar lenni."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ