Két koncerttel zárul az MVM Koncertek idei sorozata
Dátum: 2021. december 12., vasárnap, 11:14

Két koncerttel zárul az MVM Koncertek idei sorozata, december 14-én Balázs-Piri Soma lép fel a Bartók Emlékházban, december 19-én pedig Vigh Andrea hárfaművész, Balázs János zongoraművész és az Anima Musicae Kamarazenekar ad karácsonyi koncertet a budapesti Zeneakadémián.

Vigh Andrea hárfaművész, Balázs János zongoraművész és az Anima Musicae Kamarazenekar ad karácsonyi hangversenyt december 19-én a budapesti Zeneakadémián.

Az esten Bach f-moll zongoraversenye és Händel B-dúr hárfaversenye mellett Debussy Holdfény című műve és Beethoven Holdfény szonátája is elhangzik.

Az MVM Zrt. támogatásával minden évben 10 fiatal művész kapja meg a Junior Prima Díjat magyar zeneművészet kategóriában. A friss nyertesek közül Balázs-Piri Soma szólóesttel mutatkozik be, amelyen Liszt és Chopin műveit szólaltatja meg - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az MVM Zrt. által támogatott Junior Prima Díjasok hangversenysorozat 2022-ben is várja a közönséget. A régebbi díjazottak mellett már az új nyertesek, Magyar Valentin, Devich Gergely, Egri János Jr. és Oláh Kálmán Jr. is fellépnek majd a Bartók Emlékházban.

Az MVM Koncertek - A Zongora-sorozat 2022. január 27-én a Müpában Alice Sara Ott koncertjével folytatódik.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„A szeretetnek tevékenynek kell lennie."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ