A Dal 2022 - Kialakult az élő show 40-es mezőnye
Dátum: 2021. december 18., szombat, 5:55

Új műsorvezetőkkel és rendhagyó zenei koncepcióval várja a nézőket A Dal következő évada. A dalválasztó műsorban negyven produkció versenyez Az Év Dala 2022 címért.

A Duna Televízión január 29-én induló műsorban, A Dalban a magyar zenéké a főszerep. A mintegy félezer jelentkezőből ezúttal is negyven produkcióra szűkült kínálatban kereshetik a nézők az év dalát - közölte az MTVA pénteken az MTI-vel.

Az új, immár tizenegyedik dalválasztó számos újdonsággal szolgál: a dalok minden adásban élőben hangoznak el, és az akusztikus feldolgozások mellett szimfonikus változatban lesznek hallhatók a döntőben, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében.

A négy válogatóból adásonként öt, összesen húsz dal jut tovább a két elődöntőbe: négy produkció a zsűri pontjai alapján, az ötödik a közönség szavazataival. Az elődöntőkből négy-négy dal kerül be a március 12-i fináléba, amelyben kiderül, melyik lesz Magyarország slágere 2022-ben. A döntőben a zsűri által legjobbnak ítélt, legtöbb pontot kapó négy produkcióra lehet szavazni, a végső győztesről idén is a közönség dönt.

Az élő dalverseny új műsorvezető párossal folytatódik: A Dal 2022 házigazdája Rókusfalvy Lili és Király Viktor lesz. Rókusfalvy Lili A Dal 2020-ban már volt műsorvezető, Király Viktor pedig többször szerepelt versenyzőként a műsorban: az énekes 2012-ben testvéreivel, 2014-ben és 2018-ban szólóprodukcióval jutott a döntőig.

A Dal 2022 negyvenes mezőnye a következő: Andelic Jonathan (dalának címe: Elhiszem még); Audioshake (Influencer); BariLaci (Elsétáltál); Detti (Mihez kezdjek); Ekanem (Hideg szél); Erdős Fruzsi (Azt beszélik); Fóris Rita (Olyan szép); Greta (Igazi kincs); Gubik Petra (Ez van, ez!); Heatlie (Hideg fény); Hegedűs Bori és Tempfli Erik (Anya); Ketch feat. Pink Edvárd (Börtön); Kies (Nem félek); Kijube (Holnap majd elhiszem); Kontraszt (Éberálom); Majoros Csenge (Földöntúli szerelem); MattSet (Most vagy soha); Medroy (Hol a helyem); Napfonat (Mint a zápor); Nova Prospect (Utolsókból elsők); Nyári Aliz (Félóra nyár); Ocho Macho (Lazulj bele); Oláh Ibolya (Nem adom el); Pádár Szilvia (Kismadár); Palágyi Ildikó (Pillangó); Pankastic! (Hosszú volt a nyár); Phoenix RT (Levegőt!); Pink & The Panthers (Fényes galaxisok); Prove (Karambol); Ruby Harlem & Roy (Még ma este); Sándor Szofi (21 gramm), Solére (Másért); Stage Dives (Bipoláris egyensúly); Subtones (Nem segít más); Swing á la Django feat. Koszika (Utazás); SwingGirls feat. Niko (Nagy a szívem); Easy Babies (Szerelem); The Sharonz (Szép más világ); Third Planet (Táncol a világ); Ya Ou (Zsákutca).

A győztes dal előadója Az Év Dala 2022, egyben a Petőfi Zenei Díj Év dala 2022 elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, és egy tízdalos nagylemezt is készíthet. A döntőbe jutó nyolc dal minden előadója gazdagodik a zenei pályájára fordítható nyereménnyel. Idén is odaítélik a legjobb dalszövegért járó díjat, valamint az Akusztik Dalverseny fődíját.

Információk, érdekességek és exkluzív tartalmak A Dal Facebook és Instagram-oldalán, és a két műsorvezető, Rókusfalvy Lili és Király Viktor közösségimédia-felületein találhatók.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ Némelyeknek az a dicsőségük, vagy érdemük, hogy jól írnak, másoké pedig az, hogy nem írnak"
La Bruyére
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ