Kokas Katalinnal és Kelemen Barnabással lép fel a Magyar Állami Népi Együttes zenekara
Dátum: 2021. december 19., vasárnap, 19:24

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművészekkel lép fel a Magyar Állami Népi Együttes zenekara vasárnap a budapesti Hagyományok Házában.

Az idén hetven éves Magyar Állami Népi Együttes vendégművészekkel és a társművészetek jeles képviselőivel közösen ünnepli évfordulóját. Az Áthallások című jubileumi koncertsorozat vasárnapi hangversenyén az együttes vendége Kokas Katalin és Kelemen Barnabás művészházaspár lesz, így az esten a népzene és a komolyzene találkozik majd - közölték a szervezők az MTI-vel.

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás a bartóki gondolat jegyében kapcsolódik a Magyar Állami Népi Együttes zenei világához. Olyan klasszikusok, mint a Román népi táncok vagy a Bartók-duók összefonódva találkoznak a magyar népzene legszebb darabjaival.

Az esten közreműködik Pál Eszter, Kelemen Gáspár és Szabó Marcell.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
Aforizmák
„ Jobb elkárhozni, mint egyedül üdvözülni."
Henri-Frédéric Amiel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ