Kokas Katalinnal és Kelemen Barnabással lép fel a Magyar Állami Népi Együttes zenekara
Dátum: 2021. december 19., vasárnap, 19:24

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművészekkel lép fel a Magyar Állami Népi Együttes zenekara vasárnap a budapesti Hagyományok Házában.

Az idén hetven éves Magyar Állami Népi Együttes vendégművészekkel és a társművészetek jeles képviselőivel közösen ünnepli évfordulóját. Az Áthallások című jubileumi koncertsorozat vasárnapi hangversenyén az együttes vendége Kokas Katalin és Kelemen Barnabás művészházaspár lesz, így az esten a népzene és a komolyzene találkozik majd - közölték a szervezők az MTI-vel.

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás a bartóki gondolat jegyében kapcsolódik a Magyar Állami Népi Együttes zenei világához. Olyan klasszikusok, mint a Román népi táncok vagy a Bartók-duók összefonódva találkoznak a magyar népzene legszebb darabjaival.

Az esten közreműködik Pál Eszter, Kelemen Gáspár és Szabó Marcell.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ ..lángolunk a legnemesebb eszményekért, csak éppen azzal a feltétellel, hogy maguktól váljanak elérhetővé...és főleg ingyen."
Dosztojevszkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ