Február 1-jéig küldhetők jelölések a Cziffra György Fesztivál díjaira
Dátum: 2022. január 8., szombat, 8:22

Február 1-jéig küldhetők jelölések a Cziffra György Fesztivál díjaira, amelyekkel pályájuk elején álló fiatal zenei tehetségeket, valamint a legnagyobb kulturális értékeket felmutató emberi teljesítményeket ismerik el.

A Tehetség-díj évente két zeneművésznek ítélhető oda 32 éves korig, kimagasló egyéni teljesítményért. A Tehetség-díj nyertesei az emlékplakett mellett személyenként bruttó 1 millió forint pénzjutalomban részesülnek - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Az Életműdíj évente két személynek ítélhető oda életkori megkötés nélkül. A díjakat zeneművész, pedagógus, menedzser, vagy kulturális szervező nyerheti el. Az Életműdíj nyertesei az emlékplakett mellett személyenként bruttó 500 ezer forint pénzjutalomban részesülnek.

A szervezők a koncert@cziffrafesztival.hu címre várják a jelölt szakmai életrajzát maximum 1500 karakterben szóközökkel együtt, ami tartalmazza a különböző jelentős nemzetközi versenyeken elért díjakat és a fiatal művész eddigi legfontosabb koncertjeit; nyomdai minőségű fényképét, a jelölt e-mail-címét, telefonszámát, Tehetség-díj esetében a jelölt pontos születési dátumát és egy szakmai ajánlást.

A jelölő lehet zeneművész, pedagógus, kulturális szervező, intézményvezető.

Amennyiben valaki saját magát szeretné jelöltetni, szükséges ajánlást benyújtania a kulturális élet egy elismert személyiségétől.

A díjazottakat szakmai grémium választja ki a beküldött jelölések alapján. A döntésben a szakmai életút mellett fontos szerepet játszik Cziffra György művészetéhez köthető ideológia, előadóművészeti, tanári és emberi hitvallás képviselése, jelenléte, továbbadása. A jelölés elfogadásáról a jelöltet e-mailben értesítik.

Az ünnepélyes díjátadó a Cziffra György-emlékév részeként megvalósuló Cziffra György Fesztivál gálakoncertjén, február 27-én lesz a Zeneakadémián. A Cziffra Fesztivál a díjakat Budapest Főváros 13. kerületi Önkormányzata és a Kőbányai Önkormányzat anyagi támogatásával biztosítja.

Cziffra György zongoraművész születésének 100. évfordulóját Magyarország hivatalos Emlékévben ünnepli. A Cziffra György-emlékév programjai Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész művészeti vezetésével egyedülálló szakmai összefogásban valósulnak meg itthon és külföldön. Az emlékév a Miniszterelnökség támogatásának köszönhetően és a Bethlen Gábor Alapkezelő segítségével valósul meg. A Cziffra Fesztivál kiemelt szponzora az MVM.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„ A nevetés bölcsebbé tesz minket, mint a bosszankodás."
Gotthold Ephraim Lessing
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ