Rahmanyinov- és Bartók-művet ad elő a MÁV Szimfonikus Zenekar
Dátum: 2022. január 11., kedd, 15:54

Rahmanyinov és Bartók-művet ad elő a MÁV Szimfonikus Zenekar csütörtökön Farkas Róbert vezető karmester dirigálásával a budapesti Zeneakadémián.

A koncerten Rahmanyinov III. zongoraversenye Szergej Babajan örmény-amerikai zongoraművész előadásában hangzik el, valamint megszólal Bartók II. szvitje.

A koncertet eredetileg Takács-Nagy Gábor vezényelte volna, de betegsége miatt Farkas Róbert vette át a karmesteri feladatot - közölte a zenekar az MTI-vel.

A következő hangverseny az idei évad Szőke Tibor Mesterbérletének első előadása lesz Farkas Róbert vezényletével január 20-án a Müpában.

Liszt híres Esz-dúr zongoraversenyét és a Magyar fantáziát Alexander Ghindin előadásában hallhatja a közönség, valamint Budapesten először lesz hallható Molnár Viktor Mars Mission című műve, a Müpa 2020. évi Zeneszerző pályázatának díjnyertes alkotása. A koncert Mendelssohn IV. (Olasz) szimfónia előadásával zárul.

A Mesterbérlet második hangversenyén, február 17-én Verdi Traviata című operájának koncertszerű előadása várja a közönséget.

Április 21-én Antonin Dvorák két remekműve hangzik el Káli Gábor vezényletével. Dvorák Gordonkaversenyét Fenyő László gordonkaművész adja elő, a koncert második részében a VII. szimfónia csendül fel.

A Mesterbérlet negyedik hangversenyén, május 11-én, két romantikus német zeneszerző művei hallhatók a Franciaországban élő Csaba Péter, a MÁV Szimfonikus Zenekar állandó vendégkarmesterének vezetésével. Műsoron a gordonkások nagyra becsült darabja, Schumann a-moll csellóversenye szerepel, valamint Mendelssohn V. szimfóniája. Az est szólistája Camille Thomas gordonkaművész lesz.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„A céltábla nem lőhet vissza."
Molnár Ferenc
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ