Rahmanyinov- és Bartók-művet ad elő a MÁV Szimfonikus Zenekar
Dátum: 2022. január 11., kedd, 15:54

Rahmanyinov és Bartók-művet ad elő a MÁV Szimfonikus Zenekar csütörtökön Farkas Róbert vezető karmester dirigálásával a budapesti Zeneakadémián.

A koncerten Rahmanyinov III. zongoraversenye Szergej Babajan örmény-amerikai zongoraművész előadásában hangzik el, valamint megszólal Bartók II. szvitje.

A koncertet eredetileg Takács-Nagy Gábor vezényelte volna, de betegsége miatt Farkas Róbert vette át a karmesteri feladatot - közölte a zenekar az MTI-vel.

A következő hangverseny az idei évad Szőke Tibor Mesterbérletének első előadása lesz Farkas Róbert vezényletével január 20-án a Müpában.

Liszt híres Esz-dúr zongoraversenyét és a Magyar fantáziát Alexander Ghindin előadásában hallhatja a közönség, valamint Budapesten először lesz hallható Molnár Viktor Mars Mission című műve, a Müpa 2020. évi Zeneszerző pályázatának díjnyertes alkotása. A koncert Mendelssohn IV. (Olasz) szimfónia előadásával zárul.

A Mesterbérlet második hangversenyén, február 17-én Verdi Traviata című operájának koncertszerű előadása várja a közönséget.

Április 21-én Antonin Dvorák két remekműve hangzik el Káli Gábor vezényletével. Dvorák Gordonkaversenyét Fenyő László gordonkaművész adja elő, a koncert második részében a VII. szimfónia csendül fel.

A Mesterbérlet negyedik hangversenyén, május 11-én, két romantikus német zeneszerző művei hallhatók a Franciaországban élő Csaba Péter, a MÁV Szimfonikus Zenekar állandó vendégkarmesterének vezetésével. Műsoron a gordonkások nagyra becsült darabja, Schumann a-moll csellóversenye szerepel, valamint Mendelssohn V. szimfóniája. Az est szólistája Camille Thomas gordonkaművész lesz.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„Nem az a dolgunk, hogy kitaláljunk magunknak egy sorsot, hanem az, hogy megtaláljuk a sajátunkat, s azt teljességgel és töretlenül éljük végig."
Hermann Hesse
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ