Tizedik születésnapját ünnepli az Eszter-lánc mesezenekar
Dátum: 2022. január 20., csütörtök, 19:47

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli az Eszter-lánc mesezenekar. A formáció ebből az alkalomból tart koncertet január 29-én a fővárosi MOMkult-ban. Vendégként színpadra lép Halász Judit.

A saját dalok mellett kortárs költők verseit megzenésítő, Kárász Eszter által vezetett Eszter-lánc interaktív mesekoncertjei gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek szólnak. Minden alkalom vidám, táncos utazás, ahol a gyerekek segítségével megelevenedik a történet, a zene - szerepel a szervezők által az MTI-hez szerdán eljuttatott ajánlóban.

"Nagy szülinapi bulit tartunk régi és új dalokkal, és egy szívünknek régóta nagyon kedves vendéggel, Halász Judittal, aki azt ajándékozza nekünk, hogy velünk énekel. A ti ajándékotok pedig legyen az, hogy eljöttök, és együtt muzsikáltok, táncoltok velünk, megajándékozva egymást sok dallammal és nevetéssel" - idézte Kárász Esztert, a zenekar vezetőjét a közlemény.

Az Eszter-láncnak eddig három lemeze jelent meg a Gryllus Kiadónál; kettőt közülük Fonogram-díjra jelöltek. A mesezenekar harmadik albumához (Játszóházi rokkendroll; 2019) készült címadó klipet egy jótékonysági akcióval kötötték össze. A forgatásra egy zsákfaluból, Tarnabodról hívtak meg mélyszegénységben élő, hátrányos helyzetű gyerekeket egy napra Budapestre egy játszóházba, ahol egész nap együtt muzsikáltak, játszottak a zenekarral. A forgatáson részt vett gyerekeket a születésnapi koncertre is meghívták.

Január 29-én a MOMkult-ban közreműködik Kárász Eszter (ének, ukulele), Bata István (gitár, buzuki), Becze Gábor (nagybőgő), Clemente Gábor (ütőhangszerek), Nemes János (szaxofon, fuvola), Veér Csongor (hegedű) és Wagner-Puskás Péter (harmonika, zongora).

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ ...inkább az értelmes poklot választom, mint a hülye paradicsomot."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ