A Dal 2022 - A Napfonat nyerte a negyedik válogatót
Dátum: 2022. február 20., vasárnap, 8:42

A Napfonat a Mint a zápor című dallal nyerte A Dal 2022 negyedik válogatóját szombaton.

A Dunán sugárzott műsorban tíz dal hangzott el, közülük a zsűri juttatott tovább négyet az elődöntőbe.

A Napfonat és a Mint a zápor a maximális 40 pontot kapta, mögötte hármas holtverseny alakult ki. A MattSet Most vagy soha, Palágyi Ildikó Pillangó, valamint a Swing á la Django és Koszika Utazás című dala egyaránt 37 ponttal jutott tovább és lett elődöntős.

Az ötödik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot Ekanem és a Hideg szél című dal kapta, amely szintén bekerült az elődöntőbe.

A dalokat Wolf Kati énekes, A Dal korábbi versenyzője és zsűritagja; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; Ferenczi György Máté Péter-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész; valamint a zsűriben idén először tevékenykedő Egri Péter, a Mystery Gang frontembere véleményezte és pontozta. Velük együtt kereshetik a nézők az év magyar slágerét.

A negyedik válogató extra produkciójaként Ferenczi György, a zsűri tagja lánya, Ferenczi Bora, valamint az 1-ső Pesti Rackák társaságában lépett színpadra és Petőfi Sándor Elveszett a szellő című megzenésített versét adta elő.

A műsor végén A Dal 2022 házigazdái elindították az online Akusztik Dalverseny szavazását.

Az idei versenyről és a résztvevőkről A Dal 2022 honlapján - https://mediaklikk.hu/adal2022/ -, valamint a műsor Facebook-, Instagram- és TikTok oldalán találhatók részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ A paradicsomban kellemesebb a klíma, a pokolban viszont jobb a társaság."
Tristan Bernard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ