A Dal 2022 - A Magna Cum Laude is fellép szombaton
Dátum: 2022. február 25., péntek, 14:21

A Magna Cum Laude fellépése lesz A Dal 2022 szombati első elődöntőjében az extra produkció. A műsor ezen szakaszába jutott versenyzők akusztikus verzióban adják elő dalaikat, az első tíz előadó szombaton látható 19 óra 35 perctől élőben a Dunán.

Ismét egy zsűritag cseréli mikrofonra a pontozótáblát. Mező Misi énekes-gitáros együttesével, a Magna Cum Laudéval lép színpadra. A fun rock együttes több mint két évtizede a magyar könnyűzenei élet éllovasa, a frontember immár negyedik alkalommal foglal helyet az ítészek között - szerepel az MTVA csütörtöki közleményében.

Az első elődöntőben akusztikus változatban adja elő dalát Ekanem (a szám címe: Hideg szél), Hegedűs Bori és Tempfli Erik (Anya), Nyári Aliz (Félóra nyár), Oláh Ibolya (Nem adom el), Palágyi Ildikó (Pillangó), a Pankastic! (Hosszú volt a nyár), Sándor Szofi (21 gramm), a Subtones (Nem segít más), a Third Planet (Táncol a világ) és Ya Ou (Zsákutca). A továbbjutók egy lépéssel közelebb kerülnek "Az Év Dala 2022" címhez. A március 12-i döntőbe nyolc produkció jut, ott a kíséretet a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara adja.

Zajlik az online Akusztik Dalverseny is. Bár a showműsorban már csak húsz produkciót hallhat újra a közönség, az online versenyben A Dal 2022-be bejutott mind a negyven produkció harcba szállhat az akusztikus fődíjért. A feldolgozásokat a mediaklikk.hu/adal2022/akusztik oldalon lehet meghallgatni; szavazni szintén ezen az online felületen lehet március 9. éjfélig. A nyertesről a közönség dönt. Az áthangszerelt versenydalok a Petőfi TV Akusztik című műsorában is bemutatkoznak, hétfő esténként 21 óra 15 perctől; a február 21-i adás már újranézhető.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Aforizmák
„ Semmitől sem félek annyira, mint a félelemtől."
Montaigne
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ