Ma van A Dal 2022 első elődöntője
Dátum: 2022. február 26., szombat, 8:37

Ma van A Dal 2022 első elődöntője, amelyben a dalok akusztikus hangszerelésben hangzanak el. A Dunán 19 óra 35 perckor kezdődő élő adásban tíz produkció látható.

A közmédia dalválasztója megújult zsűrivel (tagja Wolf Kati, Egri Péter, Ferenczi György és Mező Misi), valamint élő zenével várja a nézőket.

Az idei műsorban negyven előadó szállt harcba Az Év Dala 2022 címért, közülük huszan maradtak versenyben és jutottak a két elődöntőbe, ahol a dalok akusztikus hangszerelésben hallhatók. Ismét a magyar zenéké a főszerep, a zsűri újra a közönséggel együtt keresi Magyarország slágerét.

A szombati első elődöntőben Ekanem (dalának címe: Hideg szél), Hegedűs Bori és Tempfli Erik (Anya), Nyári Aliz (Félóra nyár), Oláh Ibolya (Nem adom el), Palágyi Ildikó (Pillangó), a Pankastic! (Hosszú volt a nyár), Sándor Szofi (21 gramm), a Subtones (Nem segít más), a Third Planet (Táncol a világ), valamint Ya Ou (Zsákutca) lép színpadra. Az extra produkcióban Mező Misi és a Magna Cum Laude zenél.

A két elődöntőből négy-négy dal jut a döntőbe: három-három produkció a zsűri pontjai alapján, egy-egy a közönség szavazataival. Március 12-én derül ki, melyik lesz Magyarország slágere 2022-ben. A végső győztesről idén is a közönség dönt.

A nyertes dal előadója Az Év Dala 2022, egyben a Petőfi Zenei Díj év dala 2022 elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, valamint egy tízdalos stúdiólemezt és az egyik felvételhez videoklipet készíthet. A döntőbe jutott nyolc dal minden előadója gazdagodik zenei pályájára fordítható nyereménnyel. Idén is odaítélik a legjobb dalszövegért járó díjat, valamint az Akusztik Dalverseny fődíját.

Már zajlik az online Akusztik Dalverseny. A feldolgozásokat a mediaklikk.hu/adal2022/akusztik oldalon lehet meghallgatni, és szavazni is ezen a felületen lehet március 9. éjfélig.

Részletes információk A Dal Facebook- és Instagram-oldalán, a https://mediaklikk.hu/adal2022/ oldalon, valamint a műsor hivatalos YouTube és TikTok csatornáján találhatók.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„ Jótettért azt várd, hogy további jótetteket várjanak tőled."
Osvát Ernő
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ