A Dal 2022 - Szombaton lesz a második elődöntő
Dátum: 2022. március 1., kedd, 5:50

A Dal 2022 első elődöntője után - amelyből már négyen bejutottak a döntőbe - március 5-én, szombaton rendezik a második elődöntőt, amelynek végére kialakul a finálé nyolcas mezőnye.

A Duna csatornán látható második elődöntőben a következő előadók produkciói versenyeznek akusztikus változatban: Andelic Jonathan Jota (dalának címe: Elhiszem még), Greta (Igazi kincs), Gubik Petra (Ez van, ez!), Majoros Csenge (Földöntúli szerelem), a MattSet (Most vagy soha), a Napfonat (Mint a zápor), a Ruby Harlem & Roy (Még ma este), Solére (Másért), Pádár Szilvia (Kismadár), valamint a Swing á la Django feat. Koszika (Utazás) - közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

"Az Év Dala 2022" cím várományosait a március 12-i döntőben a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri. A finálé mezőnyében már ott van Oláh Ibolya (Nem adom el), a Third Planet (Táncol a világ), a Subtones (Nem segít más), valamint Hegedűs Bori és Tempfli Erik (Anya). A második elődöntőből is három dalt juttat tovább a szakmai zsűri, egyet pedig a közönség. A szombati adásban gazdára talál a legjobb dalszövegért járó díj.

A március 12-i döntő győztes dalának előadója "Az Év Dala 2022", egyben a Petőfi Zenei Díj "Év dala 2022" elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, és egy tízdalos nagylemezt is készíthet. A döntőbe jutó nyolc dal valamennyi előadója gazdagodik a zenei pályájára fordítható nyereménnyel.

Az online Akusztik Dalversenyben mind a negyven produkció versenyben van. A feldolgozásokat a mediaklikk.hu/adal2022/akusztik oldalon lehet meghallgatni, szavazni szintén ezen az online felületen lehet március 9. éjfélig. A nyertesről kizárólag a közönség dönt; az áthangszerelt versenydalok a Petőfi TV Akusztik című műsorában is láthatók hétfőnként 21 óra 15 perctől.

A Dal 2022 második elődöntője március 5-én szombaton 19 óra 35 perctől látható a Dunán.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
Aforizmák
„A gonosz győzelméhez csak annyi kell, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit."
Edmund Burke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ