Szombaton Baráti Kristóf lép fel az Óbudai Danubia Zenekarral a Zeneakadémián
Dátum: 2022. március 20., vasárnap, 7:20

Baráti Kristóf hegedűművész lép fel szombaton az Óbudai Danubia Zenekarral, Farkas Róbert vezényletével a budapesti Zeneakadémián.

Baráti Kristóf Bruch g-mol hegedűversenyét játssza, emellett Schönberg Téma és variációk című műve mellett az együttes bemutatja Adams Harmonielehre című művét, amely Schönberg azonos című művére reflektál - közölte a zenekar az MTI-vel.

A Hámori Máté által vezetett együttes a kedvelt hangversenydarabok mellett a XX. és XXI. század legfontosabb, de olykor kevésbé ismert műveit mutatja be a közönségnek.

"Kár lenne, ha a közönség nem ismerné meg ezeket a kivételes műveket, amelyek méltatlanul keveset szerepelnek a koncertermek műsorán. A Harmonielehre egy atomerőmű, realista látomás, gyönyörű és nagy zene" - idézi a közlemény Hámori Máté művészeti vezető, karmester szavait.

A zeneakadémiai koncertek előtt Eckhardt Gábor zongoraművész, zenepedagógus az esti programhoz kapcsolódóan informatív, ugyanakkor szórakoztató előadásokat tart, amelyek megmutatják a művek közötti összefüggéseket, az aznapi koncert műsor-összeállításának szempontjait. A 17.45-kor kezdődő előadások aznapi koncertjeggyel látogathatók.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„ A legmagasztosabb dicsőség sokszor a gyalázatból fakad."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ