Bartók, Brahms és Martucci művei csendülnek fel a Pannon Filharmonikusok budapesti, wroclawi és pécsi koncertjein
Dátum: 2022. március 25., péntek, 7:24

Bartók, Brahms és Martucci műveit adja elő Bogányi Tibor vezényletével a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) Pécsen, Budapesten és Wroclawban csütörtökön, pénteken és vasárnap - tájékoztatta az együttes az MTI-t.

Mint a zenekar közleményében írták, mindhárom koncerten a Szívvel-lélekkel című műsort adják elő, amelyben elhangzik Brahms II. (B-dúr) zongoraversenye, Giuseppe Martucci Gesz-dúr noktürnje és Bartók Bélától A csodálatos mandarin. A koncerteken közreműködik Balog József Lajtha- és Liszt-díjas zongoraművész.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a pénteki budapesti koncert alkalmával a zenekar munkatársai az érdeklődőket a Müpa Üvegtermében várják, ahol lehetőség lesz a bérletek meghosszabbítására, valamint új bérletek vásárlására.

A közlemény szerint a PFZ példaértékű kapcsolatot ápol a Wroclawi Filharmonikus Zenekarral, Lengyelország egyik vezető komolyzenei együttesével, amely április 28-án viszonozza a baranyai megyeszékhelyen a pécsiek vasárnapi látogatását.

A koncertekről további részletek a pfz.hu oldalon olvashatók.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
 
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
Aforizmák
„ ...nem mindenki oroszlán, aki az akar lenni."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ