A hétvégén rendezik a vonósnégyesek fesztiválját
Dátum: 2022. április 5., kedd, 18:58

A hétvégén rendezik Budapesten a vonósnégyesek fesztiválját, amelynek programjában idén Wolfgang Amadeus Mozart művei szólalnak meg.

A péntektől vasárnapig tartó Budapest Kvartett Hétvégén (Budapest Quartet Weekend - BQW) a Nádor Teremben fellép az Accord Quartet, a Central European String Quartet, a Dohnányi Quartet, a Kállai Kvartett, a Korossy Kvartett, a Kodály Kvartett, a Deák Vonósnégyes, a Selmeczi Kvartett, a Sonus Cordis Kvartett, a Szervánszky Quartet, valamint a művészeti vezető, G. Horváth László hegedűművész együttesei, az Anima Musicae Kamarazenekar és a Quartetto Speranza - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az elhangzó műveket zenetörténeti előadás vezeti be, a koncertek műsorvezetői Becze Szilvia, Bolla Milán és Tóth Endre, a Magyar Rádió munkatársai lesznek.

A BQW rendezvénye minden évben egy zeneszerző összes vonósnégyesét mutatja be, így kiemelten hiánypótló és nemzetközileg is egyedi arculattal rendelkezik. A fesztivál fontos és megkerülhetetlen fórumot jelent a hazai kvartetteknek, lehetőséget teremtve a fiatal együtteseknek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„Céltalan élet nem lehet tiszta."
Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ