Hat magyar zongoraművész ad szólókoncertet a hétvégén a Festetics Palotában
Dátum: 2022. április 7., csütörtök, 17:13

Hat magyar zongoraművész ad szólókoncertet szombaton és vasárnap a budapesti Festetics Palotában az MVM Koncertek - A Zongora sorozatban.

A zongoramaraton első napján, szombaton 11 órakor Balogh Ádám Beethoven, Szkrjabin és Kapusztyin, 16 órakor ifjabb Balázs Elemér Liszt, Wagner és Vecsey, este fél 8 órakor Érdi Tamás Liszt, Debussy és Kodály műveit játssza a Festetics Palota Tükörtermében - közölték a szervezők az MTI-vel.

Vasárnap 11 órakor Boros Misi koncertjén Bach, Brahms és Bartók művek hangzanak el, 16 órakor Marczi Mariann az Ábrahám Consort közreműködésével Bach- és Mozart-versenyműveket és egy zongoraszonátát ad elő. Este fél 8-kor Polgár Éva Liszt, Debussy és Kodály műveivel zárja a kétnapos koncertsorozatot.

A hangversenyekre az elmúlt két évben elmaradt zongoraestek jegy- és bérlettulajdonosai is átcserélhetik jegyeiket. A cserekoncertekre kizárólag az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen lehet jelentkezni.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„ Buddha azt mondja: „ Ne hízelegj a jótevődnek!" Mondjuk ezt el egy keresztény templomban - s rögtön megtisztítja a levegőt minden kereszténiségtől."
Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ